Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis

AUTORIUS:
Indrė Baikaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Autorius apie receptą: Labai skanus šakočio pusbrolis! Ir skoniu tikrai primena šakotį. Labai skanus šakočio pusbrolis! Ir skoniu tikrai primena šakotį. Indrė Baikaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
350 gramų sviesto (kambario temperatūros)
350 gramų cukraus
7 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
150 gramų krakmolo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Plakant dėti po vieną trynį į sviesto masę ir plakti, kol susidės visi.
3.
Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą, gerai išmaišyti.
4.
Baltymus išplakti iki standumo ir sudėti į tešlą. Atsargiai išmaišyti. Sudėti grietinę, išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta įdėti dar grietinės.
5.
Orkaitę ikaitinti iki 220 laipsnių (jeigu orkaitė turi galimybę, įjunkite kaitinimo funkciją iš viršaus).
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu. Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu, kišti į orkaitę ir kepti, kol truputį paruduos.
7.
Kai apkeps pirmas sluoksnis, išimti kepimo formą iš orkaitės, pilti kelis šaukštus tešlos ant viršaus, sulyginti ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos.
8.
Supjaustyti, kol šiltas. Skanaus!
AUTORIUS: Indrė Baikaitė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
Rūta
2024-01-19 17:09
Kepiau ne karta ir gavosi super. O kaip kepti su Bosch imontuojama orkaite turincia micro bangu krosneles funkcijas. Ten nera kepimo apacia, virsus ATSAKYTI
Eglė
2022-05-10 11:59
Kiek laiko kepat maždaug iki rustelėjimo ATSAKYTI
Dainius
2022-02-13 20:20
Kokia didžio forma naudojat ačiū ATSAKYTI
Jolanta
2022-02-13 17:52
Tikrai skanus ,kepiau jau nevieną kartą. ATSAKYTI
Alvydas
2022-02-13 10:55
Bandysiu ir as ATSAKYTI
Grazina
2021-04-25 14:04
Gavosi, labai skanus. Ačiū ATSAKYTI
Aldona
2021-03-21 16:38
Kodel pjaustyti silta,dekui ATSAKYTI
Neringa
2021-02-12 14:23
Gardumėlis!!!Gavosi puikiai!Dėkui,kad pasidalinot šiuo receptu:) ATSAKYTI
Aurelija
2020-11-12 14:03
Rezultatas nustebino, skonis labai panašus i šakočio! ATSAKYTI
LINA
2020-06-23 14:27
Ar galima kepti,kaip paprasta pyragą,nesluoksniuojant? ATSAKYTI
Agnė
2020-06-25 09:18
Žinoma, galima, tik tuomet reikėtų tiesiog ilgiau kepti, nedarinėjant durelių, stebėti iškepimą įsmeigiant medinį smeigtuką (kai bus neaplipęs tešla - jau iškepęs), bet skonis nebus toks puikus kaip kepant sluoksniuojant :) ATSAKYTI
Simona
2020-05-21 22:07
Šiandien kepiau. Gavosi super, skonis kaip šakočio. Tikrai dar kepsiu ne kartą :) ATSAKYTI
Jolanta
2020-05-01 15:53
Gavosi l. Skanus, viskas pavyko, tik nesuprantu, kodel supjaustyti dar silta??? Uz recepta, didelis aciu ATSAKYTI
Aušra
2020-04-10 16:06
Kepiau jau ir kepsiu vėl rytoj velykoms, visi liko nustebinti labai skanus naminis šakotis! ATSAKYTI
Jolanta
2020-05-01 21:11
Sveiki, as taip pat iskepiau si pyraga, l. skanus, tik nesupratau, kodel dar silta reikia supjaustyti? ATSAKYTI
Neri
2019-12-12 16:43
Kaip kepti jei orkaite neturi viršaus kepino funkcijos?:( yra viršus -apačia kartu arba grilis) ATSAKYTI
Dalia
2020-01-31 12:28
Kepkite po griliu, tik nuleiskite pyragą truputį žemiau orkaitėje ir prižiūrėkite kepimo procesą - tik rusteli, iškart traukite, jog nesudegtų. ATSAKYTI
Adriana
2019-08-20 17:51
O kaip atrodo orkaitėje kepimo ženklas iš viršaus??? ATSAKYTI
Laura
2019-08-21 07:56
Priklauso nuo konkrečios orkaitės :) Mano orkaitė kiekvienam režimui turi savo piešinuką, kaitinimas iš viršaus - tiesiog brūkšnelis viršuje :) ATSAKYTI
Donalda
2019-05-28 19:04
Puikus receptas. Kuo puikiausiai iškepė. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital