Rūtos skanieji rauginti kopūstai su obuoliais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Rauginti kopūstai su obuoliais
Autorius apie receptą: Galima kepti pyragą su kopūstais, virti sriubą, troškinti kopūstus su dešrelėmis, daryti įdarytus pyragėlius ar kepti kibinus su daržovėmis! Iš nurodyto produktų kiekio Galima kepti pyragą su kopūstais, virti sriubą, troškinti kopūstus su dešrelėmis, daryti įdarytus pyragėlius ar kepti kibinus su daržovėmis! Iš nurodyto produktų kiekio priraugėme 10 litrų puodą (galima naudoti ir kibirą). (...daugiau) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
10 kilogramų kopūstų
1 kilogramas morkų (galima mažiau)
800 gramų obuolių
1 stiklinė spanguolių
150 gramų druskos
šiek tiek cukraus (jei kopūstai aitroki)
šiek tiek kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstus supjaustyti, morkas sutarkuoti burokine tarka, obuolius perpjauti per pusę, išpjauti sėklalizdžius, jei negraži odelė, obuolius reikia nulupti, puseles galima dar perpjauti.
2.
Kadangi didelį kiekį kopūstų išmaišyti ir truputį apmaigyti rauginimo puode trūksta vietos, tai visą maišymo veiksmą atlikome atskirame inde, o tada jau dėjome į rauginimui paruoštą puodą: dalį kopūstų su morkomis, druska ir kmynais sumaišyti, keltą kartų pamaigyti tarp rankų (tik nestipriai), dėti į puodą, tuomet užberti spanguolių, įdėti obuolių, kitą dalį kopūstų apmaigyti, dėti į puodą, vėl dėti spanguolių ir obuolių. Taip sluoksniuoti, kol baigiasi produktai. Visą masę paspausti (sultys turi dengti kopūstus) ir paslėgti, pastatyti kambaryje 3-4 dienom, kad kopūstai surūgtų (labai svarbu ragauti, kad neperrūgtų).
3.
Reikia nepamiršti, kad būtina nušluostyti susidarančias putas nuo kopūstų. Kai kopūstai pradeda rūgti, reikia kasdien pagaliu ar ilgu kočėlu subadyti kopūstus, kad išeitų oras. Kai kopūstai yra tinkamai pasirauginę, puodą reikia statyti šaltai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital