Risotto su jūrų gėrybėmis

AUTORIUS:
Edita Guščienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Risotto su jūrų gėrybėmis
Risotto su jūrų gėrybėmis
Risotto su jūrų gėrybėmis
Risotto su jūrų gėrybėmis
Autorius apie receptą: Šis šafrano risotto su midijomis ir krevetėmis - puikus patiekalas lengvai vakarienei namuose. Šafranas suteikia tokį unikalų ir patrauklų skonį, kad jūros gėrybėms beveik Šis šafrano risotto su midijomis ir krevetėmis - puikus patiekalas lengvai vakarienei namuose. Šafranas suteikia tokį unikalų ir patrauklų skonį, kad jūros gėrybėms beveik nereikia prieskonių. (...daugiau) Edita Guščienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras daržovių sultinio
400 gramų apvaliųjų ryžių
350 gramų midijų
350 gramų krevečių
250 mililitrų sauso balto vyno
180 gramų vyšninių pomidorų
40 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
1 vienetas citrinos žievelės
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 pundelis petražolių
1 šaukštelis šafrano
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Supilkite sultinį į nedidelį puodą, suberkite šafranus ir ant silpnos ugnies pakaitinkite iki virimo. Sumažinkite kaitrą ir palikite sultinį puode kaisti.
2.
Puode, storu dugnu įkaitinkite aliejų. Kepinkite smulkintą svogūną 3-4 min., kol suminkštės. Suberkite ryžius ir nuolat maišydami pakepinkite apie 1 min., kad ryžiai gerai pasidengtų aliejumi.
3.
Supilkite vyną, maišydami kaitinkite apie 1 min., kol vynas nugaruos ir susigers į ryžius. Įpilkite samtį sultinio, kaitinkite maišydami, kol ryžiai sugers sultinį, tuomet pilkite dar samtį sultinio. Kartokite, kol sunaudosite visą sultinį, užtruksite 15-20 min.
4.
Įmaišykite jūrų gėrybes ir perpus perpjautus pomidorus. Ir dar kaitinkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Ryžiai turėtų būti išvirę, kreminiai ir jokiu būdu nepervirę.
5.
Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišyke sviestą, citrinos žievelę bei paskaninkite druska ir pipirais, uždenkite puodą ir palikite pastovėti 1-2 min. Patiekite su petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
AUTORIUS: Edita Guščienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital