Rauginti miestiečių agurkai - tinka laikyti spintelėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Nuotrauka ir video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą paruoštus raugintus agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje, jiems nebūtinas rūsys, kadangi pradinis rūgymas sustabdomas nupilant sūrymą ir Pagal šį receptą paruoštus raugintus agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje, jiems nebūtinas rūsys, kadangi pradinis rūgymas sustabdomas nupilant sūrymą ir agurkus užpilant šaltu vandeniu. Tik neišsigaskite didelio druskos kiekio sūryme - agurkai jos sugers tik tiek, kiek reikia. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų
1 litras vandens
90 gramų druskos
šiek tiek vyšnių lapų
šiek tiek juodųjų serbentų lapų
šiek tiek krapų žiedynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus švariai nuplaunu ir dedu į didelį puodą.
2.
Vandenyje ištirpinu druską (naudoju 90g druskos 1 litrui vandens). Šiuo sūrymu užpilu agurkus, kad visiškai apsemtų.
3.
Papildomai įdedu tradicinių rauginimo prieskonių - krapų žiedynų, juodųjų serbentų lapų ir vyšnių lapų. 3 litrams sūrymo dedu daugmaž po saują šių prieskonių.
4.
Agurkus pridengiu dangčiu ar rankšluosčiu (svarbu, kad dangtis nebūtų visiškai sandarus, galėtų patekti oro) ir palieku rūgti 3-4 dienoms iki atsiranda stiprus rūgimo kvapas.
5.
Tada agurkus imu iš sūrymo ir talpiai dedu į švarius, iškaitintus stiklainius.
6.
Agurkus stiklainiuose sklidinai užpilu kuo šaltesniu vandeniu (jei vanduo ne itin šaltas, įdėkite ledukų). Užsuku švariais hermetiniais dangteliais.
7.
Tokius agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje (atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių), jiems nebūtinas rūsys.
Patarimai:
Papildomi prieskoniai. Jei mėgstate, pradinio rauginimo puode metu galite įdėti česnakų skiltelių. Kai kas dar deda petražolių lapelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Lina
2023-08-23 08:02
Viską darau stiklainiuose, ne puode. Kai po 3 parų agurkai būna parūgę, nupilu sūrų vandenį ir užpilu vandeniu iš krano. ATSAKYTI
Jurgita
2023-08-01 22:50
Ar uždarant į stiklainius vanduo turi būti virintas ar ne? ATSAKYTI
Aurika Valioniene
2023-07-30 08:37
O kokiais dangteliais uždarote? Galima plastikiniais,tais užspaudžiamais,ar butina su mašinėle užsukti? ATSAKYTI
Danute
2023-07-29 19:35
Pasinaudojau patarimu ir taip uzraugiau 4 stiklainius po 1 litra.Dabar ziuresiu kaip toliau fermentuosis. ATSAKYTI
Aurelija
2022-08-29 11:11
O kokio skonio agurkai gaunasi?Ar kaip šviežiai parauginti ,ar kaip stiprai parūgę?Ar nebūna sūrus?Ačiū ATSAKYTI
Agnė
2022-08-29 11:39
Labai sūrūs nebus, nes agurkai sugers tiek druskos, kiek jiems reikia, o po to agurkai iš to stipraus sūrymo ištraukiami :) ATSAKYTI
Janina
2022-08-23 12:20
Tai druskos kiekis ar litrui vandens ar 3 litrams ? ATSAKYTI
Agne
2022-08-23 13:20
90g druskos 1 litrui vandens ATSAKYTI
Da
2022-08-23 13:39
O kiek šaukštų tai bus? ATSAKYTI
Inga
2022-08-23 17:18
Maždaug 3 valgomieji šaukštai. ATSAKYTI
Zita Lukosiene
2023-07-30 15:25
O tuos lapus krapus ir tt nereikia sudėti į stiklainį ATSAKYTI
Agurk
2022-08-20 15:56
Skaniai gavosi, ačiū! ATSAKYTI
Birute saldukiene
2023-07-30 12:54
O.i stiklaini prieskoniu deti nebereike atsakyti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital