"Raffaello" tortas

AUTORIUS:
Agne
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
"Raffaello" tortas
"Raffaello" tortas
"Raffaello" tortas
"Raffaello" tortas
Autorius apie receptą: Kai oras atšalo, norisi kažko nuodėmingo. Kai oras atšalo, norisi kažko nuodėmingo. Agne
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
5 šaukštai aliejaus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
450 gramų grietinėlė, 36% riebumo
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų kokoso drožlių
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės )
Sulaistymui:
1 vienetas citrinų (sulčių)
200 mililitrų vandens
2 šaukštai cukraus pudros
Pabarstymui:
1 sauja kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai išsijoti miltus į dubenį kartu su kepimo milteliais ir druska.
2.
Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė patrigubės ir pabals, plakti apie 5 minutes. Supilti aliejų ir toliau plakti. Dalimis įmaišyti miltų mišinį.
3.
Tešlą supilti kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-45 min. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Neskubėkite ištraukti iš orkaitės, nes gali sukristi.
5.
Biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į tris dalis.
6.
Kremui grietinėlę plakame iki standumo, bei padedame į šaldytuvą 30 min.
7.
Minkštą sviestą plakame su kondensuotu pienu, kol masė sutirštės. Dedame į šaldytuvą 30 min.
8.
Kai abi masės pabus šaldytuve apie 30 m išimame iš šaldytuvo, jas atsargiai sumaišome, suberiame kokoso drožles ir citrinos žievelę, išmaišome.
9.
Sulaistymui sumaišome vandenį, citrinų sultis, cukraus pudrą.
10.
Šiek tiek kremo atidedame šonams aptepti. Į torto formą dedame vieną biskvito dalį, sulaistome sirupu bei maždaug trečdalį kremo, dedame antrąjį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame delnais, sulaistome sirupu ir paskleidžiame antrąjį trečdalį kremo. Uždedame paskutinį biskvitą, sulaistome, aptepame kremu. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms.
11.
Išimame iš šaldytuvo. Šonus aptepame atidėtu kremu. Apibarstome koksų drožlėmis. Aš dar papuošiau oreo sausainiais ir pienišku šokoladu.
Patarimai:
Kepimo forma 23 cm skersmens.
AUTORIUS: Agne
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital