Rabarbarų trupiniuotis islandiškai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rabarbarų trupiniuotis islandiškai
Rabarbarų trupiniuotis islandiškai
Rabarbarų trupiniuotis islandiškai
Autorius apie receptą: Ir nors šiam pyragui reikia naudoti rabarbarų džemą, aš tokių gaminių parduotuvėse niekada neperku, tad laukiau rūgščiojo derliaus ir viriau pati. Ir vien rabarbarų, ir su Ir nors šiam pyragui reikia naudoti rabarbarų džemą, aš tokių gaminių parduotuvėse niekada neperku, tad laukiau rūgščiojo derliaus ir viriau pati. Ir vien rabarbarų, ir su braškėmis. Tešlai visus birius produktus matuoju 200 ml stikline. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė avižinių dribsnių
1 stiklinė migdolų miltų
0.5 stiklinės cukraus (muskovado arba rudojo)
0.5 šaukštelio kardamono (malto)
1 žiupsnis muskato (tarkuoto)
Įdarui:
300 gramų braškių (šviežių)
4 vienetai rabarbarų (didesnių arba 5 mažesnių)
30 gramų migdolų drožlių
2 šaukštai cukraus (balto)
2 šaukštai bulvių krakmolo
0.5 šaukštelio kardamono (malto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą dėti į šaldiklį bent 10 minučių.
2.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti konditerine šluotele ar šakute, berti cukrų ir plakti iki kol cukrus pilnai ištirpsta.
3.
Į kitą dubenį berti miltus, avižinius dribsnius, maltą kardamoną, muskato riešutą, stambia tarka įtarkuoti sviestą ir pirštais pamaigyti, kol susidaro trupiniai. Tuomet supilti kiaušinių ir cukraus plakinį ir užminkyti tešlą.
4.
Paruoštą tešlą išploti storu sluoksniu ant lėkštės ir dėti į šaldytuvą bent 30 minučių.
5.
Įdarui rabarbarus nulupti, supjaustyti 0,5 cm griežinėliais, taip pat supjaustyti ir braškes, viską dėti į prikaistuvį, užkaisti. Tuomet berti cukrų ir maišyti, kol susidaro sultys ir cukrus pradeda jose tirpti.
6.
Kai griežinėliai suminkštėja, sutrinti juos šakute ar grūstuve, nebūtinai tolygiai, gali likti mažų gabaliukų ir išjungti kaitrą.
7.
Krakmolą suberti į nedidelį indelį, įpilti kelis šaukštus skysčio iš prikaistuvio ir maišyti, kol nelieka gumuliukų, šią masę sukrėsti į rabarbarus ir kruopščiai išmaišyti. Į paruoštą masę berti kardamoną ir migdolų drožles, palikti atvėsti.
8.
Aukštam pyragui (naudoju silikoninę rombo formos arba aukšto kekso) į formą stambia tarka įtarkuoti 1/3 tešlos, sukrėsti pusę įdaro, vėl 1/3 tešlos, vėl dėti įdaro ir įtarkuoti likusią tešlą.
9.
Pyragą kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje (kepimas viršus – apačia) 40-50 minučių.
10.
Pyragą atvėsinti ir dėti į šaldytuvą, geriausia, jei jis šaltyje pasisvečiuoja 6-7 ar daugiau valandų.
11.
Aš tiekiant atpjaunu reikiamą gabaliukų kiekį ir pyragą tuoj pat grąžinu į šaldytuvą. Gabaliukus pabarstau cukraus pudra.
Patarimai:
Naudojau 200 ml stiklinę.
Jei mėgstate saldžiau, būtinai įdėkite daugiau rudojo cukraus į tešlą, galite berti netgi pilną stiklinę.
Jei norite kepti paprastoje torto formoje, tuomet formavimui reikės naudoti 2/3 tešlos – įdarą ir užtarkuoti likusią tešlą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Sniegė
2023-06-16 22:28
Įdomus receptas, reikės jį išbandyti

ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital