Autorius apie receptą:
Pavyko tiesiog tobula ir labai skani. Labai kvapnus, gaivus džemas, itin tinka su baltu sūriu.
Pavyko tiesiog tobula ir labai skani. Labai kvapnus, gaivus džemas, itin tinka su baltu sūriu.
Odeta Moroziene
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo
rabarbarų
(nuluptų)
1.5 kilogramo
cukraus
(arba pagal skonį)
1 vienetas
citrinų
(nutarkuotos žievelės)
25 gramai
pektinas
(arba cukraus uogienėms)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Rabarbarus supjaustyti, sudėti į puodą, berti 1 kg cukraus ir palikti per naktį.
2.
Puodą su rabarbarais ir cukrumi užkaisti, užvirti, tuomet nugriebti susidariusias putas.
3.
Pradėjus rabarbarams leistis, suberti likusį cukrų sumaišyta su pektino milteliais bei nutarkuotą citrinos žievelę.
4.
Virti ant silpnos kaitros vis pamaišant dar apie 10 minučių. Šiek tiek patrinti elektriniu maisto trintuvu, bet aš tryniau nedaug, kad dar būtų gabalėlių.