Pynė su apelsinų džemu ir riešutais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pynė su apelsinų džemu ir riešutais
Pynė su apelsinų džemu ir riešutais
Pynė su apelsinų džemu ir riešutais
Pynė su apelsinų džemu ir riešutais
Autorius apie receptą: Šventiniam verbų sekmadieniui ar Velykų stalui. Ne tik puošnu, bet ir be galo gardu. O pakeitus saldų įdarą nesaldžiu (pvz. pomidorų pasta su provanso žolelėmis ar pesto Šventiniam verbų sekmadieniui ar Velykų stalui. Ne tik puošnu, bet ir be galo gardu. O pakeitus saldų įdarą nesaldžiu (pvz. pomidorų pasta su provanso žolelėmis ar pesto padažu) iškepsite nesaldų pyragą. Gražių švenčių! (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
320 gramų kvietinių miltų
110 mililitrų pieno
90 gramų sviesto
60 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
6 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis malto kardamono
1 šaukštelis malto muskato
1 šaukštelis vanilės pastos
Įdarui:
150 gramų apelsinų džemo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šlakelis pieno
Glajui:
0.5 stiklinės cukraus pudros
2 šaukštai vandens
Pabarstymui:
1 sauja riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai pašildykite pieną iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų).
2.
Ištirpinkite mieles šiltame piene kartu su šaukšteliu cukraus ir palikite 5 min, kad mielės pradėtų veikti.
3.
Likusį cukrų pirštais pertrinkite su nutarkuota apelsino žievele.
4.
Persijokite miltus, į miltus berkite kardamoną, muskatinį riešutą, druską ir apelsino žievelę sutrintą su cukrumi. Viską gerai išmaišykite.
5.
Pilkite į miltų mišinį mieles, dėkite vanilę bei muškite kiaušinį. Išminkykite tešlą. Tešla bus sausa šiame etape, bet taip turi būti.
6.
Sviestą supjaustykite kubeliais (geriau imkite šaltą sviestą) ir po kelis gabalėlius įminkykite rankomis į tešlą. Paruoštą tešlą dėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dubenį dėkite į šaldytuvą nakčiai.
7.
Tešlą iškočiokite plonai į stačiakampį, aptepkite apelsinų džemu ir suvyniokite į ritinį. Ritinį perpjaukite išilgai ir suformuokite pynę. Dėkite pynę į keksams skirtą kepimo formą išklota kepimo popieriumi (manosios formos ilgis 30 cm). Uždenkite pynę plėvele ir palikite šiltoje vietoje apie 45-60 min.
8.
Aptepimui išplakite trynį su pienu. Aptepkite pynės viršų. Formą uždenkite folija.
9.
Kepkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min.
10.
Glajui gerai išmaišykite cukraus pudrą su vandeniu.
11.
Iškeptą pynę aptepkite glajumi ir apibarstykite kapotais riešutais.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital