Pusryčių mėsainis su jautiena ir keptu kiaušiniu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Pusryčių mėsainis su jautiena ir keptu kiaušiniu
Pusryčių mėsainis su jautiena ir keptu kiaušiniu
Pusryčių mėsainis su jautiena ir keptu kiaušiniu
Pusryčių mėsainis su jautiena ir keptu kiaušiniu
Autorius apie receptą: Yra žmonių, kurie pusryčius galėtų valgyti triskart per dieną: pusryčiams, pietums ir vakarienei. Dėl jų, pusryčius taip mylinčių, kone kiekvienam pasaulio krašte Yra žmonių, kurie pusryčius galėtų valgyti triskart per dieną: pusryčiams, pietums ir vakarienei. Dėl jų, pusryčius taip mylinčių, kone kiekvienam pasaulio krašte galėtumėt atrasti kavinę, pusryčius siūlančią visą dieną: blynelius, varškėčius, riestainius, kiaušinius... Pusryčių nuotaikos geba įsisukti net į greitojo maisto meniu – o jei mėsainis būtų dedikuotas... pusryčiams? Vietoje bandelės – perpjautas riestainis, vietoje padažų – trinti avokadai, o ant tradicinio jautienos paplotėlio – skystai keptas kiaušinis. Čempionų pusryčiai, ne kitaip! Ilgiems, lėtiems ir vėlyviems vasaros savaitgalio pusryčiams tiktų tobulai! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas pomidorų
4 riekelės čederio sūrio (lydyto)
4 riekelės šaltai rūkytos šoninės
pagal skonį salotų (šviežių lapų)
Faršui:
450 gramų maltos jautienos
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (naudojau „Vegeta Natur“ „Grill Classic Burger“)
Kremui:
2 vienetai avokadų
1 vienetas žaliųjų citrinų (reikės išspaustų sulčių)
1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
4 vienetai riestainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite mėsą paplotėliams. Maltą jautieną sumaišykite su labai smulkiai kapotu svogūnu, tarkuotu česnaku, lengvai išplaktu kiaušiniu ir prieskonių mišiniu. Gerai išmaišę, palaikykite jautieną šaldytuve apie 30 minučių, kad sugertų prieskonius.
2.
Paruoškite avokadus. Šakute sutrinkite juos su žaliosios citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir pipirų. Atidėkite į šalį.
3.
Iškepkite. Suformuokite jautienos paplotėlius (šiek tiek didesnio skersmens nei riestainiai, kadangi kepant jų skersmuo šiek tiek sumažės). Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų iš abiejų pusių po kelias minutes, kol išorė gardžiais apskrus, o vidinė temperatūra pasieks 70 °C. Prieš baigiant kepti, ant paplotėlių viršaus uždėkite po riekelę lydyto sūrio ir leiskite jam išsilydyti.
4.
Šalia ant grotelių dėkite ir šoninės riekeles. Trumpai apkepkite jas iš abiejų pusių, kol gardžiai apskrus.
5.
Surinkite mėsainius. Riestainius perpjaukite išilgai į dvi dalis. Apatinę dalį aptepkite trintais avokadais. Dėkite po vieną ar du šviežių salotų lapelius, ant jų – po porą plonų pomidoro griežinėlių. Ant viršaus dėkite po riekelę keptos šoninės, tuomet – sūriu užkeptą jautienos paplotėlį. Galiausiai ant viršaus dėkite keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies skystai iškeptą kiaušinį.
6.
Užvožkite mėsainį antrąja riestainio dalimi ir patiekite nedelsiant, kol mėsainis dar šiltas, o kiaušinio trynys – skystas.
Patarimai:
Jei turite galimybę, paplotėliams naudokite maltą brandintą jautieną. Ji ne tik bus sodresnio skonio, bet ir paplotėliai iškeps sultingesni.
Svarbiausia ruošiant šiuos mėsainius yra tiksliai suplanuoti laiką. Iš pradžių ant grotelių dėkite jautienos paplotėlius, jiems baigiant kepti – užklokite sūrio riekelėmis, o šalia išdėliokite šoninės riekeles. Tuo pat metu kepkite ir kiaušinį. Jei suplanuosite tiksliai, viskas iškeps vienu metu, o tai reiškia – ragausite patį skaniausią, dar šiltą mėsainį, o skystas kiaušinio trynys bus lyg skaniausias padažas.
Mėsainių paplotėliams gardinti „Vegeta Natur“ sukūrė specialų prieskonių mišinį „Grill Classic Burger“. Jo sudėtis visiškai natūrali, tad mišinys puikiai pakeičia pavienius grynuosius prieskonius.
Vietoje riestainių šiems mėsainiams galite naudoti ir tradicines mėsainių bandeles.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital