Purūs varškėčiai su obuoliais

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Purūs varškėčiai su obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pavyksta labai purūs, minkštučiai ir labai skanūs varškėtukai. Norėjosi įdomesnių, tad į masę įdėjau obuolių, o varškėčiams iškepus apibarsčiau juos cukraus Pavyksta labai purūs, minkštučiai ir labai skanūs varškėtukai. Norėjosi įdomesnių, tad į masę įdėjau obuolių, o varškėčiams iškepus apibarsčiau juos cukraus pudra. Labai paprasta ir lengva paruošti, tad neužims daug laiko. (...daugiau) Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
360 gramų varškės (naudojau drėgną, iš kvadratinių pakelių)
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
1 vienetas obuolių (vidutinio dydžio)
4 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis malto cinamono
pagal poreikį aliejaus
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Obuolį labai smulkiai supjaustyti (jei norite, nulupkite). Galima ir tarkuoti, bet aš netarkuoju, jei obuolys sultingas, nes tuomet išskiria daug sulčių ir gali reikėti daugiau miltų.
2.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti cukrų ir viską gerai permaišyti. Tuomet suberti kepimo miltelius ir dalimis berti miltus, cinamoną, vis permaišant. Masė turi būti minkšta ne skysta ir ne kieta, o tokia, kad drėgnomis rankomis būtų galima formuoti varškėčius ir jie išlaikytų savo formą. Sudėti pjaustytą obuolį ir permaišyti.
3.
Drėgnomis rankomis imti paruoštos varškės masės ir formuoti varškėtį. Aš visada darau kamuoliuką, o tuomet delnais šiek tiek suploju ir padailinu kraštelius.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, dėti varškėčius ir kepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol iškeps ir apskrus. Prieš tiekiant tinka pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital