Autorius apie receptą:
Jau kone savaitgalio tradicija tapęs varškės apkepas, na bent kas antrą savaitę kepu tikrai. Apie purumą nieko net nerašysiu, nes puikiai iliustruoja nuotraukos. Kartais cukrų
Jau kone savaitgalio tradicija tapęs varškės apkepas, na bent kas antrą savaitę kepu tikrai. Apie purumą nieko net nerašysiu, nes puikiai iliustruoja nuotraukos. Kartais cukrų keičiu agavų sirupu, purumas nuo to nenukenčia (jei jums tai desertas - galit daugiau saldint, mums patinka vos juntamas saldumas). Valgom kaip kam patinka - kas su grietine, kas su jogurtu, kas su pabarstukais, aš mėgstu su vos užvirtom nedaug saldintom vyšniom ar, kaip foto, su nedaug saldinta iki virimo pakaitinta
(...daugiau)(...mažiau)Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
560 gramų
varškės
5 vienetai
kiaušinių
160 gramų
pieno
100 gramų
manų kruopų
40 gramų
cukraus
2 gramai
druskos
pagal poreikį
sviesto
pagal poreikį
džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti manų kruopas, užpilti pienu ir palikti brinkti 20 minučių.
2.
Tuomet į dubenį su manų kruopomis sudėti varškę, berti cukrų, druską.
3.
Skirtinguose dubeniuose atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Į dubenį su manų kruopomis ir varške sudėti trynius.
4.
Paruoštą masę sutrinti elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos. Jei varškė labai sausa ir masė labai tiršta, papildomai galima įpilti 20-30 g pieno.
5.
Baltymus išplakti iki baltų putų. Į varškės masę dėti suplaktus baltymus ir mentele sumaišyti.
6.
Kepimo formą aptepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti paruoštą masę.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą. Kai iškeps, palikti atvėsti praviroje orkaitėje 5 minutes, tuomet išimti ir dar leisti pastovėti 10 minučių kambario temperatūroje.