Purus šviežių bulvių kugelis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Purus šviežių bulvių kugelis
Purus šviežių bulvių kugelis
Purus šviežių bulvių kugelis
Purus šviežių bulvių kugelis
Autorius apie receptą: Nieko naujo, tačiau taip skanu ir sotu, kad sunku atsispirti. Nieko naujo, tačiau taip skanu ir sotu, kad sunku atsispirti. Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
4 kilogramai bulvių (apytikriai)
500 mililitrų pieno (virinto)
2 vienetai svogūnų (didesnių arba 3 mažesnių)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 gramų rūkytos šoninės (apytikriai)
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį sviesto
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves ir svogūnus sutarkuoti. Sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su tarkuota mase supilti virintą pieną, berti prieskonius bulvėmis, druską, pipirus, išmaišyti.
3.
Kepimo formą ištepti aliejumi, supilti paruoštą bulvių masę.
4.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.
5.
Padažui paruošti, šoninę ir svogūną smulkiai supjaustyti.
6.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti sviestą, ištirpinti, suberti svogūnus su šonine ir pakepti, tuomet supilti grietinėlę, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
7.
Padažui pradėjus tirštėti, nukelti nuo kaitros.
8.
Iškepusį kugelį patiekti su padažu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital