Purios bandelės su šonine ir svogūnais

AUTORIUS:
Algirdas Mazeika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Bandelės su šonine ir svogūnais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
Tešlai:
250 gramų miltų
100 mililitrų pieno
50 mililitrų vandens
40 gramų sviesto (tirpinto)
7 gramai sausų mielių
0.5 šaukštelio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
Įdarui:
180 gramų šoninė (riebesnės)
3 vienetai svogūnų
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną sumaišyti su vandeniu, šiek tiek pašildyti, suberti mieles, cukrų ir išmaišyti.
2.
Suberti druską, supilti ištirpintą sviestą, pamaišyti, tada suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Palikti tešlą, kad pakiltų 1 valandai ir 30 minučių.
3.
Šoninę ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Pagardinti druska ir pipirais ir palikti, kad atvėstų.
4.
Iš tešlos iškočioti paplotėlius, į vidurį dėti įdaro ir formuoti bandeles. Suformuotas bandeles dėti ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi ir palikti 10 - 15 minučių, kad dar šiek tiek pakiltų.
5.
Aptepti kiaušinio plakiniu. Dėti į 200 C laipsnių orkaitę ir kepti 25 - 30 minučių.
AUTORIUS: Algirdas Mazeika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jovita
2020-04-04 13:29
Ar būtinai reikia šoninė apkepinti. Ar galima tiesiog supjauscius ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital