Puri kalafiorų duona be kvietinių miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Kalafiorų žiedinių kopūstų duona be miltų
Kalafiorų žiedinių kopūstų duona be miltų
Kalafiorų žiedinių kopūstų duona be miltų
Kalafiorų žiedinių kopūstų duona be miltų
Kalafiorų žiedinių kopūstų duona be miltų
Kalafiorų žiedinių kopūstų duona be miltų
Kalafiorų žiedinių kopūstų duona be miltų
Autorius apie receptą: Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Taip taip žiedinio kopūsto. Jau nieko nebenustebinsi su picos padu iš kalafiorų, o vat duona – kai kas naujo ir neragauto. Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Taip taip žiedinio kopūsto. Jau nieko nebenustebinsi su picos padu iš kalafiorų, o vat duona – kai kas naujo ir neragauto. Skonis – įdomus ir tikrai geras. Ypatingai užtepus sviestuko. Jeigu reiktų apibūdinti būtų kažkas tarp itin minkšto ir šlapio pyrago, ir vegetariško netikro zuikio. Kas pradžiugino – mažoji 4 metų bulkų gerbėja šią duonytę irgi užskaitė ir nesuvedė, jog čia iš daržovių. Beje, tai bazinis receptas, drąsiai berkite į tešlą savo mėgiamus prieskonius, česnaką, smulkintas alyvuoges, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ar žiupsnį fantazijos. Gaminimo procesas nesudėtingas, ypač kai reikia vos 5 ingredientų. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų žiedinių kopūstų (žiedynų)
6 vienetai kiaušinių
175 gramai migdolų miltų (be luobelių)
50 mililitrų ghee sviesto (arba aliejaus)
1 šaukštas kepimo miltelių (nubraukto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kalafiorą (žiedinį kopūstą) išskaidžiau, sudėjau į blenderį ir maliau. Teks tai daryti per kelis kartus, vis sustoti ir šaukštu "pastumdyti" masę link ašmenų, nes ji linkusi sušokti į šonus.
2.
Sudėjau į sietelį ir 5 min palikau ant silpnos kaitros kaisti virš garų uždengus dangčių puodą.
3.
Tada atvėsinau, sudėjau į rankšluostėlį (šiaip naudoju merliuką tik neturėjau tądien) ir nugręžiau drėgmę.
4.
Kiaušiniai. Trynius atskyriau nuo baltymų, baltymus išplakiau labai standžiai - kaip morengui - kad apvetus dubenį jie liktų prie jo prilipę.
5.
Ghee sviestą ištirpinau. Dubenyje sumaišiau sviestą, trynius, migdolų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada dėjau kalafiorą ir maišiau, kol gavos vientisa masė.
6.
Dėjau 1/4 baltymų masės, labai atsargiai mašiau silikonine mentele iš apačios į viršų. Kartojau tą patį 4 kartus, kol pasibaigė baltymai.
7.
Tešlą sudėjau į pailgą formą, skirtą duonai kepti (prieš tai įklojau sviestinio popieriaus).
8.
Pašoviau į 180C orkaitę 45-50min. Kiek pravėsus išėmiau iš formos ir palikau vėsti ant grotelių.
9.
Raikyti patogiau nuo pado :)
Patarimai:
Ar šią duoną galima šaldyti? O taip – puikiai išgyveno kameroje mėnesį, atšildžiau įdėjusi į šiltą (±100 C) orkaitę.
Ką daryti, jeigu lieka kalafiorų „ryžių“? Maltus kalafiorus galima šaldyti. Juos atitirpinsite ir panaudosite kitą kartą gamindami duoną. Arba rizotą be ryžių. Arba picos padą.
Ar galima pasiruošti iš anksto? Tikrai taip – iš vakaro sumalkite, garuose išvirkite kalafiorus. Nugrežę dėkite į šaldytuvą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital