Portugališka česnakinė duonos sriuba su žalumynais

AUTORIUS:
Patricija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Portugališka česnakinė duonos sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mūsų šeima šią sriubą pamėgo dėl greito paruošimo, puikaus aromato ir skonio. Galima pagardinti jūros gėrybėmis, žuvimi, kopūstais, mėsa ar pomidorais, tuomet Mūsų šeima šią sriubą pamėgo dėl greito paruošimo, puikaus aromato ir skonio. Galima pagardinti jūros gėrybėmis, žuvimi, kopūstais, mėsa ar pomidorais, tuomet reikėtų kartu su kalendromis ir česnakais pavirti vandenyje. Taip pridedant bent vieną kitą ingredientą, sriuba nustebins nauju skoniu ir nepabos. (...daugiau) Patricija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vandens (arba vištienos sultinio, + kiaušiniams išvirti)
4 vienetai kiaušinių
4 riekelės šviesios duonos
5 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
2 pundeliai kalendros
2 pundeliai petražolių
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kalendrą ir petražoles pasmulkinti, suberti į dubenį, įspausti česnako ir įpilti aliejaus, gerai išmaišyti. Galima viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu.
2.
Į puodą supilti vandenį, užvirti, pabarstyti druska ir pipirais. Nustatyti kaitrą iki vidutinės. Sudėti kalendros, petražolių ir česnako mišinį. Gerai išmaišyti. Pavirti kelias minutes iki kol paskleis malonų kvapą.
3.
Į kitą puodą įpilti vandens, užvirti aukštoje kaitroje.
4.
Į mažą dubenėlį įmušti po vieną kiaušinį, tuomet laikant dubenėlį kuo arčiau vandens įleisti visus kiaušinius ir išjungti kaitrą. Uždengti dangčiu ir palikti 3 - 5 minutėms. Tuomet kiaušinius išgriebti kiaurasamčiu.
5.
Duonos riekes paskrudinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
6.
Į dubenėlius pilti paruoštą sriubą, uždėti po duonos riekelę, o ant jos po kiaušinį.
Patarimai:
Plačiau pasiskaityti, kaip išvirti kiaušinius be lukšto galite rasti čia.
Papildomai galima pagardinti aitriąja paprika ar aitriosios paprikos drožlėmis, papjaustyti svogūno laiškų, pabarstyti mėgiamais prieskoniais ar duonos riekes supjaustyti kubeliais, paskrudinti ir įmaišyti į sriubą.
AUTORIUS: Patricija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital