Plikyto kremo tortas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Plikyto kremo tortas su braškėmis
Plikyto kremo tortas su braškėmis
Plikyto kremo tortas su braškėmis
Plikyto kremo tortas su braškėmis
Plikyto kremo tortas su braškėmis
Plikyto kremo tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Braškių sezonas jau prasidėjo, tad būtina išbandyti naujų skonių. Šį kartą plikyto kremo tortas pagal Beatos knygą "Beatos virtuvė: kepinių knyga". Kas patiko? Tai: 1. Braškių sezonas jau prasidėjo, tad būtina išbandyti naujų skonių. Šį kartą plikyto kremo tortas pagal Beatos knygą "Beatos virtuvė: kepinių knyga". Kas patiko? Tai: 1. Labai paprasti ingridientai. 2. Labai greitai ir lengvai iškepamas biskvitas. 3. Skonis puraus biskvito, plikyto kremo ir braškių labai derėjo. Tik gaminimo eiga gan ilgoka. Tortą galima buvo pavadinti: kol vaikas miega, nes gaminamas etapais, su laiko tarpais, atvėsinimui. Nors dauguma mano gamintų patiekalų galima taip pavadinti, nes mažasis nuo manęs tiesiog nesitraukia nei žingsnio ir neleidžia nieko padaryti, reikalauja tik juo užsiimti. Tai pratinu prie maisto gamybos nuo mažens, gal jo žmonai pasiseks ateityje. Dar pastebėjimas dėl torto dydžio: pagal knygą tortas kepamas 24 cm skersmens formoje, bet pati kepiau 26 cm, biskvitas labai gražiai iškepė ir buvo gana aukštas, o dar tiek kremo, tai tortas man niekaip netilptų per formos aukštį, tai surenkant tortą apjuosiau biskvitą 30 cm skersmens torto formos sienele ir tarpuose išdėliojau braškes. Todėl vidurinis torto sluoksnis gavosi siaurokas, daug nuėjo į kraštus, bet tortas nesigavo sausas. Kitą kartą gaminant arba biskvitą kepsiu iš karto 30 cm formoje, arba mažinsiu sudedamųjų dalių kiekį. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
150 gramų kvietinių miltų
Kremui:
600 mililitrų pieno
400 mililitrų grietinėlės
6 vienetai kiaušinių trynių
200 gramų cukraus
50 gramų krakmolo
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus pudros
3 šaukštai želatinos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Papuošimui:
1 kilogramas braškių (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti, kad kiaušinių tūris padidėtų kelis kartus ir putos pasidarytų baltos. Tai užtruks apie 7 minutes. Įsijoti miltus ir atsargiai išmaišyti mentele kad vos susijungtų.
2.
Kepimo formos dugną (naudojau 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, šonus aptepti sviestu. Sudėti tešlą ir paskirstyti. Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.
3.
Kremui į puodą supilti pieną, suberti 150 g cukraus, vanilinį cukrų ir kaitinti iki kol pienas beveik užvirs. Nereikia kaitinti iki kol suputos, išjungti kaitrą ir palikti pastovėti.
4.
Į dubenį sudėti trynius, suberti likusį cukrų, krakmolą, miltus ir sumaišyti iki vientisos masės. Įpilti keturis šaukštus atvėsusio pieno ir pamaišyti. Tuomet supilti likusį pieną ir dar kartą gerai išmaišyti. Supilti masę į kitą švarų puodą ir statyti ant vidutinės kaitros ir kaitinti maišant kol pienas užvirs ir sutirštės. Dar pavirti porą minučių vis maišant. Nuimti nuo kaitros, perdėti masę į dubenį ir visiškai atvėsinti. Tuomet uždengti maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą.
5.
Į dubenėlį suberti želatiną, užpilti vandenį ir išmaišyti, palikti apie 15 minučių iki kol išbrinks.
6.
Kai kremas visiškai sutirštėjęs ir atvėsęs (turi būti beveik guminis) paplakti rankiniu plaktuvu iki kreminės konsistencijos.
7.
Į dubenį supilti grietinėlę, suberti cukraus pudrą ir išplakti iki standumo. Tuomet sudėti kremą ir išmaišyti.
8.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir kaitinti iki kol visiškai ištirps, tik nereikia užvirti. Atvėsinti ir įmaišyti į dubenį su kremu.
9.
Braškes nuplauti, nusausinti, didesnes perpjauti per pusę, jas naudosite šonams, o likusias supjaustyti griežinėliais.
10.
Biskvitą perpjauti horizontaliai per pusę.
11.
Ant torto padėklo dėti biskvito lakštą, uždėti nusegamą formos sienelę. Palei ją išdėlioti braškes, jei nesilaiko ir krenta, formos kraštą padrėkinti. Sudėti daugiau nei pusę kremo, dėti kitą lakštą, aptepti likusiu kremu. Paruoštą tortą uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sustings.
12.
Prieš tiekiant papuošti tortą braškėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital