Šiam patiekalui tinka ruginė arba kvietinė duona. Labai gerai jei duonos kepalai apvalūs. Nupjausčius plutas, duoną supjaustome plonomis riekėmis ir aplyginame kraštus.
Riekes aptepame įdaru, sudedame viena ant kitos ir lengvai prispaudžiame. Torto viršų ir šonus aptepame tirštu majonezu arba sūrio kremu. Šonus galima apibarstyti kapotais raugintais agurkais, virtu kapotu kiaušiniu ar virtu smulkiai supjaustytu liežuviu.
Viršų puošiame rūkytos dešros ar lašišos griežinėliais, susuktais vamzdeliu.
Torto sluoksnius galima pertepti kelių rūšių įdarais. Jūsų pasirinkimui gali būti 3 įdarai:
• Į išsuktą sviestą dedame lygiomis dalimis sukapoto rūkyto kumpio, kapoto virto kiaušinio ir stambiai sutarkuoto fermentinio sūrio. Viską gerai išmaišome.
• Jums reikės griežinėlio virto rūkyto kumpio, 3 griežinėlių fermentinio sūrio, pusės marinuoto agurko ir silkės. Viską du kartus sumalame ir sumaišome su išsuktu sviestu.
• Dalį majonezo sumaišome su pomidorų tyre, kitą dalį su garstyčiomis. Tortą sluoksniais pertepiame vienu ar kitu majonezu. Viršų puošiame kapotais kiaušinių tryniais, ridikėliais ir petražolių lapeliais.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)