Autorius apie receptą:
Padažui imk vis kitą sūrį – padažo skonis bus skirtingas, atrask tau tinkamiausią skonį.
Padažui imk vis kitą sūrį – padažo skonis bus skirtingas, atrask tau tinkamiausią skonį.
Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų
šviesios duonos
šiek tiek
aliejaus
Padažui:
200 gramų
fermentinio sūrio
4 šaukštai
majonezo
3 skiltelės
česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duoną supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais. Siūlau pjaustyti pagaliukais – patogiau kabinti padažo ir valgyti :-).
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Aliejaus pilti tiek, kad duonos gabaliukai būtų apsemti maždaug iki pusės. Duoną kepinti iš abiejų pusių. Žiūrėkite, kad labai neparuduotų, nes iškepusi bus labai kieta. Iškepusią duoną sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
3.
Padažui sūrį sutarkuokite, česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sutrinkite, sumaišykite viską su majonezu. Majonezo dėkite tiek, kad masė gautųsi drėgna. Tačiau sūrio vis tiek turi būti daugiau :-) Gaminadama aš dariau "iš akies" - ragavau ir jei trūko, dėjau dar. Pasikliaukite savo skoniu :-)
4.
Sūrio masę šiek tiek pašildykite, kad visos dalys susijungtų (galima šildyti mikrobangėje). Jei padažas kiek per tirštas, galima įpilti šaukštą-du vandens.