Peruietiškas karamelinio ir bezė kremu desertas (Suspiro a la limena)

AUTORIUS:
Mažvydas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Peruietiškas karamelinio ir bezė kremu desertas (Suspiro a la limena)
Peruietiškas karamelinio ir bezė kremu desertas (Suspiro a la limena)
Peruietiškas karamelinio ir bezė kremu desertas (Suspiro a la limena)
Peruietiškas karamelinio ir bezė kremu desertas (Suspiro a la limena)
Autorius apie receptą: Tai labai saldus, bet lengvas desertas, kurio pavadinimas verčiasi "limietės atodūsis". Pieno karamelizavimas gali kiek užtrukti ir jį reikia nuolat maišyti. Patariu tam naudoti Tai labai saldus, bet lengvas desertas, kurio pavadinimas verčiasi "limietės atodūsis". Pieno karamelizavimas gali kiek užtrukti ir jį reikia nuolat maišyti. Patariu tam naudoti keptuvę. Bezė kremas gaminimas su portveinu, nors jis šiame recepte yra nebūtinas. Termometras jam gaminti rekomenduojamas, bet neprivalomas. (...daugiau) Mažvydas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Karameliniam kremui:
320 gramų kondensuoto pieno, saldinto
320 gramų kondensuoto pieno, nesaldinto
5 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilės esencijos (nebūtina)
Beze kremui:
3 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus
60 mililitrų portveinas (galima keisti kitu raudonu vynu ar net parūgštintu vandeniu)
Pabarstymui:
1 šaukštas malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karameliniam kremui į keptuvę supilame kondensuotą pieną ir saldintą kondensuotą pieną. Nuolat maišydami(!), kaitiname ant aukščiausios kaitros, kol kiek paruduos ir sutirštės. Tai gali ilgai užtrukti, prieš pabaigą, maišome intensyviai. Karamelinė masė neturi būti karamelizuoto kondensuoto pieno ("rududu") tirštumo, nes vėliau ją tirštinsime tryniais.
2.
Išplakame trynius, jeigu naudojate, supilame vanilės esenciją ir po truputį sudedame į juos karštą karamelinę masę. Išmaišome.
3.
Supilame karamelinę masę su tryniais atgal į keptuvę ir, nuolat maišydami(!), kaitiname ant vidutinės-aukštos kaitros, kol dar kiek sutirštės. Neperkaitiname.
4.
Supilame kremą į indelius ir paliekame juos šaldytuve mažiausiai 3 valandas.
5.
Bezė kremui supilame vyną ir suberiame cukrų į puodą. Kaitiname, kol pasieks apie 115 C laipsnių temperatūrą arba kol įlašinus lašelį sirupo į šaltą vandenį, jis susisuks į kietą kamuoliuką.
6.
Kol verda sirupas, išplakame baltymus iki minkštų putų konsistencijos.
7.
Paruoštą karštą sirupą, ant vidutinio greičio plakant baltymus, lėtai, nuo indo sienelės, supilame į baltymus. Plakame ant aukščiausio greičio, kol bezė kremas kiek atvės ir sustandės.
8.
Prieš patiekiant, supilame bezė kremą į konditerinį maišelį ir išspaudžiame jį ant sustingusio karamelinio kremo. Apibarstome maltu cinamonu.
AUTORIUS: Mažvydas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital