Autorius apie receptą:
Ši pertrinta braškių uogienė yra per viduriuką tarp tikros uogienės ir braškinio padažo. Ji puikiai tiks tiek prie blynų ar vaflių, tiek ir biskvitui sulaistyti, kekso tešlai
Ši pertrinta braškių uogienė yra per viduriuką tarp tikros uogienės ir braškinio padažo. Ji puikiai tiks tiek prie blynų ar vaflių, tiek ir biskvitui sulaistyti, kekso tešlai pagerinti, ledams aplieti. Norite paįvairinti? Vietoje citrinų sulčių naudokite dosnią saują sutrintų raudonųjų serbentų.
(...daugiau)(...mažiau)
Ugnė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 kilogramas
braškių
350 gramų
cukraus
1 šaukštas
alyvuogių aliejaus
1 šaukštas
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes atrinkite, pašalinkite kotelius su lapeliais, nuplaukite, išdžiovinkite. Šiai uogienei tiks ir prastesnės, pasitrynusios, skirtingo dydžio uogos.
2.
Uogas supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite citrinų sultimis ir cukrumi. Palikite pusvalandžiui, kad išsiskirtų sultys, kartas nuo karto permaišykite. Jeigu išsiskyrė mažai sulčių (jų turi būti maždaug tiek, kiek uogų), tai papildomai įpilkite šlakelį vandens.
3.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki užvirimo, supilkite kaip konservantą veikiantį alyvuogių aliejų. Sumažinkite kaitrą, virkite 20 min., nugraibykite susidariusias putas.
4.
Uogienę nukelkite nuo ugnies, leiskite nusistovėti 10-15 min. ir pertrinkite maisto smulkintuvu ar per sietelį.
5.
Sutrintą uogienę supilkite į sterilius indelius, sandariai užsukite. Šią uogienę laikykite tik šaldytuve, kelis mėnesius.