Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1,5 kg bulvių
2 šaukštai perlinių kruopų
80 cm žarnų
2 svogūnai
1 šaukštas druskos
Lauro lapeliai (truputį)
Juodieji pipirai (truputį)
150 g sūdytų lašinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulės storąsias, bet ne pačias storiausias žarnas, labai gerai išplauti su kempinėle ir druska iš abiejų pusių.Tuomet apiberti pipirais, lapeliais, druska, dar galima įdėti česnako ir palikti nakčiai šaldytuve. Prieš gaminimą vėl gerai iš abiejų pusių perplauti. Verdančiu vandeniu užplikyti kruopas ir palikti mirkti. Geriau tai daryti iš anksto. Nulupti ir sutarkuoti bulves. Pakepinti spirgučius, juos išimti iš keptuvės ir likusiuose taukuose pakepinti svogūnus. Po šaukštą jų dėti į vėdarus, kitus sumaišyti su spirgiais - bus pagardas vėdarams. Suberti mirkytas kruopas. Sudėti druską, prieskonius, išmaišyti.Tada šaukštu masę kimšti į žarnas. Gauta "dešra" neturi būti kieta, nes sprogs. Sudėti į taukais iškeptą skardą, įpilti vandens ir kepti apie 1 val. Kai pakepa apie 10 min., skrupulingai subadyti adata. Kepant vis pašlakstyti susidariusiu skysčiu. Patiekti su svogūnų - spirgučių padažu. Kam patinka, jį dar galima užkaitinti su grietinėle.