Paukščių pieno ir braškių konfit tortas

AUTORIUS:
Augustina Zulonė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paukščių pieno tortas
Autorius apie receptą: Labai ypatingo skonio tortas. Tikrai nesudėtingas ir jokios orkaitės! Mane net labai sužavėjęs tortukas. Labai ypatingo skonio tortas. Tikrai nesudėtingas ir jokios orkaitės! Mane net labai sužavėjęs tortukas. Augustina Zulonė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Suflė:
425 gramai cukraus
225 gramai sviesto
3 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
20 gramų vanilinio cukraus
18 gramų želatinos milteliai
1.5 šaukšto citrinų sulčių
Pertepimui:
300 gramų šaldytų braškių
80 gramų cukraus
12 gramų kukurūzų krakmolo
10 gramų želatinos lapelių
Glajui:
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų juodojo šokolado (72%)
25 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Uogų pertepimui želatinos lapelius užpilame šaltu vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Braškes sudedame į prikaistuvį su cukrumi ir vidutinėje kaitroje kaitiname beveik iki virimo. Tada sudedame krakmolą ir viską blenderiu sutriname.
2.
Išimame želatiną nuspaudžiame ir dedame į braškių masę ir vėl sutriname trintuve. Galiausiai supilame į silikoninę torto formą ir dedame į šaldymo kamera 2h. kad sustingtų.
3.
Suflė: Saldintą sutirštintą pieną išplakame su kambario temperatūros sviestu iki purumo. Želatiną užpilame 80 mililitrų vandens bei paliekame apie 10 minučių, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitiname karšto vandens vonelėje, kad ištirptų, ir leidžiame šiek tiek pravėsti.
4.
Tada į puodą suberiame cukrų bei įpilame 80 mililitrų vandens. Verdame sirupą maždaug 10–15 minučių ant vidutinės ugnies nuolatos maišydamos. Jei turite termometrą – idealu, reikia virti iki 110 laipsnių temperatūros, ne daugiau. Paruoštą sirupą paliekame pravėsti maždaug 10 minučių.
5.
Po to kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, po truputėlį pilame citrinos sultis bei beriame vanilinį cukrų (plakame apie 5–7 minutes). Tada supilame karštą sirupą bei dar plakame kažkur 4–5 minutes. Dalimis sudedame sviesto bei sutirštinto pieno masę ir viską išmaišome. Pamažu supilame ištirpintą želatiną, šiek tiek paplakame.
6.
Į torto formą su nuimamais kraštais įtiesiam kepimo popierių ir supilame 2/3 suflė masės tada uždedame sustingusį konfit ir pabaigiame supilti likusią 1/3 suflė ant viršaus. Dedame į šaldytuvą 4-5h.
7.
Sustingus tortui nuimame formos šonus, uždedame tortui pagrindą (kažką kieto ant ko stovės tortas) ir apverčiame - nuimame sviestinį popierių.
8.
Glajus: sviestą su grietinėle gerai pakaitiname prikaistuvyje ir užpilame ant sulaužyto šokolado. Ištirpus šokoladui atvėsiname masę iki kol ji tampa vėsi bet vis dar galima ją lieti ir uždengiame šia mase torto viršų. Galima papuošti saldainiais.
AUTORIUS: Augustina Zulonė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital