Patys pačiausi mieliniai vafliai

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Patys pačiausi mieliniai vafliai
Autorius apie receptą: Receptas mano pačios išbandytas daugybę kartų. Jį adaptavau iš Marion Cunningham knygos "The Breakfast Book". Receptui reikia ir mielių, ir sodos, nes vienos mielės nepajėgs Receptas mano pačios išbandytas daugybę kartų. Jį adaptavau iš Marion Cunningham knygos "The Breakfast Book". Receptui reikia ir mielių, ir sodos, nes vienos mielės nepajėgs iškelti tokio kiekio riebalų. Be to, mielės vafliams suteikia rūgšties ir labai malonų šviežios duonos skonį. Soda padeda vafliams pakilti, o taip pat neleidžia viduriukui isdžiūti, todėl šių vaflių plutelė sausa ir traški, kaip kokios šviežios bagetės, o viduriukas savo konsistencija primena pudingą. Labai siulyčiau visiems bent kartą pabandyti šiuos vaflius išsikepti nieko receptuke nekeičiant :-)

Beje, 1 stiklinė = 225 ml; pusė stiklinęs = 112 ml.
(...daugiau) Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės vandens (šilto)
2 šaukšteliai sausų mielių
2 stiklinės pieno (šilto)
11 gramų sviesto (ištirpinto, dar šiek tiek šilto)
0.5 šaukštelio druskos
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 šaukštelio druskos
2 šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Persijoti miltus.
2.
Į didelį dubenį supilti šiltą vandenį, suberti mieles ir leisti keletą minučių pastovėti, kol mielės ištirps.
3.
Į ištirpintas mieles supilti šiltą pieną, lydytą sviestą, suberti sijotus miltus, cukrų ir druską. Viską gerai išplakti mikseriu, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
4.
Dubenį uždengti plėvele ir palikti nakčiai kambario temperatūroje, kad tešla pakiltų (arba jeigu šilčiau - bent valandai-dviems).
5.
Prieš kepant vaflius, įkaitinti elektrinę vaflinę, nustačius ją and karšciausios įmanomos temperatūros.
6.
Į pakilusią tešlą sudėti išplaktus kiaušinius ir sodą. Gerai išmaišyti. Pilti tešlą į įkaitusią vaflinę. Kepti, kol vafliai gražiai paruduos.
7.
Prie vaflių nepamirškite patiekti klevų sirupo!
Patarimai:
Matavimui naudojau 225 ml stiklinę
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
2021-02-01 15:40
0,5 stiklinės ( 225 g) ??? Kur gauti tokią stiklinę, 450 g talpos ? ATSAKYTI
Aurelija
2021-03-17 14:05
Matavimui naudota 225 ml stiklinė, tai 0.5 stiklinės bus apie 112 ml :) ATSAKYTI
Inga
2018-08-27 19:22
O man visai neišėjo. Nei cafliai, dar bandžiau kaip blynus, bet nieko gero svyla ir skonis šiaip sau. ATSAKYTI
Lina
2017-02-25 17:57
Superiniai vafliai, tik as kepiau cirviniu blynu keptuve, nes kitokios neturiu, bet labai gerai pavyko, nebuvau ar tokiu skaniu valgiusi ATSAKYTI
Auguste
2017-02-15 18:13
Fantastiskas skonis, tikrai labai geras receptas. Klevu sirupo neturejom, bet su avieciu uogiene tiko tobulai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital