Universalus marinatas visoms daržovėms, kuris visada pavyksta

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Universalus marinatas visoms daržovėms, kuris visada pavyksta
Autorius apie receptą: Labai mėgstu eksperimentus, bet nepamirštu ir klasikos. Aprašysiu universaliausią iš visų man žinomų marinatą ir konservų gamybą. Jis tinka absoliučiai visoms Labai mėgstu eksperimentus, bet nepamirštu ir klasikos. Aprašysiu universaliausią iš visų man žinomų marinatą ir konservų gamybą. Jis tinka absoliučiai visoms marinuojamoms daržovėms ir jų asorti. Ypatingai gardūs agurkai, svogūnai ir kalafiorai, taip pat skanios cukinijos, morkos, paprikos, žali pomidorai… (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras vandens
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
pagal poreikį acto rūgštis 9%
pagal poreikį prieskonių marinavimui mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš vandens, cukraus ir druskos išsiverdu pirminį marinatą (jo verdu iškart daugiau, apie 5 litrus). Marinatą galima laikyti ant viryklės ir kasdien, nuskynus derliaus, be didelių terlionių užkonservuoti keletą stiklainių.
2.
Pasiruoštas daržoves standžiai sukemšu į švarius stiklainius, dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu, į kiekvieną stiklainį (700 ml-1 l) beriu 1 šaukštą prieskonių marinavimui mišinio.
3.
Stiklainius sklidinai užpilu kuo karštesniu marinatu, užsuku dangtelius ir palieku atvėsti. Kai stiklainius jau galima paimti į rankas, nupilu jų skystį į tuščią puodą ir kaičiu ugnį. Subėgs ir prieskoniai iš stiklainio – nieko baisaus. Palaukiu užvirimo, pakaitinu apie 10 - 15 min., kad atsiskleistų prieskonių aromatai. Į stiklainius pilu 9 proc. acto rūgšties (arba obuolių/vyno acto) 700 ml stiklainiui – 3 v. š., 1 l stiklainiui – 4 v. š.
4.
Užpilu verdančiu marinatu, užsuku ir apverstus aukštyn kojom kūtoju kailiniais ar pledais.
5.
Atvėsusius stiklainius sandėliuoju rūsy.
Patarimai:
Jei norisi aštresnio skonio, galima dėti čili pipirų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Ada S
2019-07-09 05:30
Labai jau sudėtingai. Ingridientai tai tokie pat tik + actas 7 šaukštai 9%. Marinato neverdu. Viską sumaišau su vandeiu iš čiaupo ir užpilu. Dedu stiklainius į puodą ir pasterizuoju tol kol atsiranda marinuotų agurkų spalva. Yra skanūs ir laikosi puikiai. ATSAKYTI
Vida
2019-07-09 11:39
Kaip kam turbūt, man iš tiesų labai paprastas šis receptas, nes bent aš labai nemėgstu pasterizavimo, neturiu tokio didelio puodo jam ir gal tiesiog nepratusi. Tai receptukai kai šis man super! Dariau pernai ir agurkai idealūs ir pavyko, ir išžiemojo sėkmingai. ATSAKYTI
x
2019-07-03 19:57
O kada deti cukru ir druska? ATSAKYTI
Diana
2019-07-03 21:53
Parašyta pirmame žingsnyje - iš vandens, cukraus ir druskos reikia išvirti marinata. T.y. viską sudėti į puodą ir užvirinti pamaišant, kad cukrus ir druska ištirptų. ATSAKYTI
Zofija
2019-06-27 20:37
4 v.š. acto 9% (obuolių arba vyno actas yra 6%) tai jau reikės dėti daugiau. Ar aš teisingai galvoju? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-06-28 12:07
Taip, jeigu dėsite obuolių arba vyno actą, jo dėkite daugmaž trečdaliu daugiau :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital