Paplotėliai su ZIGMO lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Paplotėliai su ZIGMO lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Paplotėliai su ZIGMO lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Paplotėliai su ZIGMO lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Paplotėliai su ZIGMO lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Autorius apie receptą: Naminiai paplotėliai su lašiša ir pačių gaminta džiovintų pomidorų užtepėle, nuostabus pasirinkimas šventiniam stalui ar artimųjų pasisėdėjimui. Naminiai paplotėliai su lašiša ir pačių gaminta džiovintų pomidorų užtepėle, nuostabus pasirinkimas šventiniam stalui ar artimųjų pasisėdėjimui. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės vandens
pagal skonį druskos
Viršui:
200 gramų saulėje džiovintų pomidorų
200 gramų ZIGMO šaltai rūkytos pjaustytos lašišos filė
2 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
pagal poreikį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, vandenį ir druską. Išminkykite tešlą. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų bet ir jokiu būdu ne kieta. Jeigu atrodo kietoka, įpilkite dar šiek tiek vandens, o jeigu per lipni - įdėkite dar truputį miltų (bet nepadauginkite).
2.
Tešlą padalinkite į 12 dalių ir iš kiekvienos suformuokite po paplotėlį.
3.
Paplotėlius kepkite grilyje tiesiai ant anglių po minutę iš abiejų pusių. Jeigu neturite grilio, kepkite sausoje gerai kaitintoje keptuvėje (daugmaž po tris minutes iš abiejų pusių).
4.
Saulėje džiovintus pomidorus sutrinkite elektriniu trintuvu arba virtuvės kombainu į daugmaž vientisą masę. Įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, dėkite smulkiai kapotus česnakus, smulkintų petražolių ir išmaišykite.
5.
Užtepėlę tolygiai tepkite ant kiekvieno paplotėlio.
6.
Ant viršaus dėkite po gabalėlį rūkytos lašišos ir papuoškite smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Matavimui naudojome 250 ml stiklinę.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital