Orkaitėje keptos daržovės su falafeliais ir tahini padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Orkaitėje keptos daržovės su falafeliais ir tahini padažu
Orkaitėje keptos daržovės su falafeliais ir tahini padažu
Orkaitėje keptos daržovės su falafeliais ir tahini padažu
Orkaitėje keptos daržovės su falafeliais ir tahini padažu
Autorius apie receptą: Šis greitai paruošiamas pietų ar vakarienės patiekalas – lengvas būdas pripildyti savo dienos racioną dideliu kiekių daržovių. Tiesiog supjaustykite jas gabalėliais, Šis greitai paruošiamas pietų ar vakarienės patiekalas – lengvas būdas pripildyti savo dienos racioną dideliu kiekių daržovių. Tiesiog supjaustykite jas gabalėliais, pagardinkite prieskoniais ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės ir gardžiai apskrus. Avinžirniai suteiks papildomo sotumo, o tahini padažas – labai gardus akcentas, suteiksiantis skoniui pikantiškumo. Galite rinktis mėgstamiausias daržoves, bet atkreipkite dėmesį, kad jų kepimo laikas gali būti skirtingas. Pavyzdžiui, brokoliai keps kur kas trumpiau nei bulvės ar morkos, tad juos į kepimo skardą reikėtų suberkite kepimo laiko pabaigoje, kitoms daržovėms jau apkepus. Pagrindinis padažo ingredientas – sezamų sėklų pasta (tahini). Jos galite įsigyti daugelyje didesnių maisto prekių parduotuvių. Jei vis tik tahini skonis Jums nėra artimas, galite jį keisti glotniu žemės riešutų kremu. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
325 gramai falafelių (naudojau „Naturli“)
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“, tirpinto)
Daržovėms:
400 gramų bulvių (mažų)
2 vienetai morkų
1 vienetas saldžiųjų bulvių (nedidelės)
1 vienetas cukinijų
2 vienetai saldžiosios paprikos (naudojau raudoną ir geltoną)
1 vienetas brokolių (mažo)
80 gramų augalinio sviesto (tirpinto, naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šaukštas garstyčių
2 šaukšteliai prieskoninių žolelių (džiovintų)
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
80 gramų sezamų pastos tahini
1 vienetas citrinų (reikės išspaustų sulčių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai klevų sirupo
2 šaukštai vandens (šalto, apytikriai)
2 skiltelės česnako
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iškepkite daržoves. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Visas daržoves švariai nuplaukite, o tuomet supjaustykite gabalėliais. Mažas bulvytes perpjaukite perpus arba į keturias dalis. Saldžiąją bulvę supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, morkas – riekelėmis. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis ir supjaustykite gabalėliais. Raudonąjį svogūną perpjaukite perpus, kiekvieną puselę – dar ir dar kartą perpus. Paprikas perpjaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais. Brokolį supjaustykite žiedynėliais.
3.
Visas daržoves, išskyrus brokolius, suberkite į vieną dubenį, brokolius – į kitą.
4.
Tirpintą augalinę sviesto alternatyvą sumaišykite su garstyčiomis, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnakų granulėmis, druska ir pipirais.
5.
Didžiąją dalį šio mišinio supilkite į dubenį su visomis daržovėmis, išskyrus brokolius. Gerai išmaišykite. Suberkite į kepimo skardą, paskirstykite kuo tolygiau ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
6.
Likusį augalinės sviesto alternatyvos ir prieskonių mišinį sumaišykite su brokolių žiedynėliais. Pradėjus 20 minučių kepimo laiko, į skardą šalia kitų daržovių sudėkite ir brokolius. Kepkite dar 7-10 minučių. Visos daržovės turi būti minkštos ir gardžiai apskrudę.
7.
Iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų augalinės sviesto alternatyvos. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
8.
Paruoškite padažą. Visus jam skirtus produktus, išskyrus vandenį, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos tyrės. Įpilkite tiek vandens, kad gautumėte norimos tekstūros padažą, ir dar kartą išplakite.
9.
Keptas daržoves patiekite su falafeliais ir Tahini padažu.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital