Orkaitėje kepti švilpikai su šoninės padažiuku

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Autorius apie receptą: Pagal šį mano pateiktą receptą švilpikai gaunasi minkšutėliai, purūs! Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje. Tačiau lygiai taip pat galite kepti ir keptuvėje, o Pagal šį mano pateiktą receptą švilpikai gaunasi minkšutėliai, purūs! Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje. Tačiau lygiai taip pat galite kepti ir keptuvėje, o padažą rinktis kitokį, pavyzdžiui, grybų ir grietinėlės ar kitą. Jei norite, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišykite jų su padažu, o iškeptus švilpikus patiekite lėkštėje ir šalia įdėkite padažo. Žodžiu, čia jau kiekvieno skonio reikalas. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų bulvių (virtų )
100 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
Padažui:
500 mililitrų grietinėlės
200 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
1 saujelė krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį, nugarinkite ir sugrūskite ar sumalkite mėsmale, ir palikite atvėsti.
2.
Į bulves įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
3.
Stalą pabarstykite miltais, išmiltuokite rankas, imkite saują tešlos, dėkite ją ant stalo, pavoliokite abiem rankom pirmyn - atgal, kad gautųsi ilga plona virvelė, ją šiek tiek suplokite ir supjaustykite įstrižais norimo dydžio rombeliais.
4.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite švilpikus ir jų viršų aptepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Kepimo laikas priklauso nuo švilpikų dydžio.
5.
Padažui šoninę ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonius, įmaišykite susmulkintus krapus. Maišydami padažą ilgai neužlaikykite ant ugnies, kai pradės tirštėti – nukelkite.
6.
Iškepusius švilpikus suberkite į karščiui atsparų indą, supilkite ant jų padažą, išmaišykite, uždenkite dangčiu. Indą su švilpikais statykite į dar karštą, bet išjungtą orkaitę ir palikite 15 - 30 minučių, kad švilpikai prisigertų padažo ir suminkštėtų. Kuo ilgiau paliksite orkaitėje, tuo jie skanesni.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Karolina
2023-02-05 14:07
Kepiau keptuvėje, padažą atskirai padariau ir užpyliau kelioms minutėms pasitroškinti, puikūs sekmadienio pietūs gavosi ATSAKYTI
Aistė
2023-01-29 22:23
Labai skaniai pavyko. Ačiū už receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital