Orkaitėje kepti briuselio kopūstai su sūriu - kai genialumas paprastume

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Briuselio kopūstai su sūriu
Briuselio kopūstai su sūriu
Briuselio kopūstai su sūriu
Briuselio kopūstai su sūriu
Autorius apie receptą: Jokio apvirimo, garinimo, marinavimo, nuplykimo karštu vandeniu NEREIKIA. Nuplauni, nupjaustai kotelius, perpjauni pusiau, apšlakstai aliejumi, sūriu ir kitais reikalais, Jokio apvirimo, garinimo, marinavimo, nuplykimo karštu vandeniu NEREIKIA. Nuplauni, nupjaustai kotelius, perpjauni pusiau, apšlakstai aliejumi, sūriu ir kitais reikalais, pašauni į orkaitę. Viskas. Man iš amerikietiškų filmų išlikę, jog briuselio kopūstai yra kančia. Kančia, kurią turi valgyti visi amerikiečių vaikai. Kadangi aš tokioje kančioje negyvenau – visad buvo smalsu paragauti brokolių, žirnelių, briuselio kopūstų. Dauguma mitų subliuško, bet paragavus briuselio kopūstus pirmą kartą labai nusivyliau. Tada sekė antrasis, trečiasis … -asis bandymai. Ir pasirodo, visgi genealumas yra paprastume. Kuo labiau tu tuos briuselius mėgini užgožti, tuo nesėgmingesnis rezultatas. (...daugiau) Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų briuselio kopūstų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
40 gramų maltų džiūvėsėlių (ei turite kelių dienų senumo šviesios duonos riekę - puikiai tiks)
1 šaukštas česnako granulės (arba 2 išspaustų skiltelių šviežio)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstus nuplauname, nupjaustom kotelius, nuimam padžiuvusius lapelius ir perpjaunam pusiau.
2.
Dedame į dubenį (galima viską iškart daryti kepimo formoje), apšlakstome alyvuogių aliejumi bei beriame visus likusius ingredientus. Išmaišome.
3.
Paskleidžiame kepimo formoje arba skardoje. Ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min (pusaukelėje būtinai pavartome).
4.
Briuseliai apskrus ir bus minkšti, bet nesutižę.
Patarimai:
O jeigu norite "tąsaus sūrio" efekto, likus 5 min iki kepimo pabaigos užberkite kelias papildomas saujas sūrio ir išmaišykite.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital