Nuostabūs vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Nuostabūs vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu
Autorius apie receptą: Stiliaus klasika - lipnūs, saldžiai aštrūs vištų sparneliai. Tiesiog neįmanoma atsitraukti, sustoti, padėti lėkštę ant stalo ir pasakyti GANA! Stiliaus klasika - lipnūs, saldžiai aštrūs vištų sparneliai. Tiesiog neįmanoma atsitraukti, sustoti, padėti lėkštę ant stalo ir pasakyti GANA! Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas vištų sparnelių vidurinių dalių
1/4 stiklinės medaus
1/4 stiklinės cukraus
1 vienetas citrinos žievelės
3 šaukštai sojos padažo
6 skiltelės česnako (smulkintų)
2 šaukštai aliejaus
1.5 šaukšto aštraus padažo "harissa"
1 šaukštas žuvies padažo
2 šaukšteliai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištų sparnelius išplaukite ir gerai nusausinkite. Įdėkite juos į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdėkite groteles ir ant jų sudėkite sparnelius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 - 15 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. arba kol sparneliai iškeps ir gražiai apskrus.
2.
Į nedidelį puodą sudėkite medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis ir žievelę, harissa padažą bei įpilkite 1 v. š. vandens, viską išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
3.
Įdėkite sparnelius į dubenį ir įpilkite padažą, pakratykite dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu - atsargiai, neišmėtykite sparnelių po visą virtuvę. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Marius
2019-02-11 16:31
Ant 1 kg mėsos ketvirtis stiklinės cukraus ir medaus? ATSAKYTI
Greta
2019-02-12 10:21
Taip, būtent tiek, skoniai vieni kitus "atsveria", žinoma, jei jums per saldu, galite dėti ir mažiau - pagal skonį :) ATSAKYTI
Gintarė
2018-02-08 14:48
Harisa yra aitriųjų paprikų pasta. Pirkti ją brangu, bet puikiai galima pasigaminti namuose, nereikia tingėti paieškoti receptų, net lietuvių kalba yra. O harisą galima puikiai pakeisti tiesiog čili pipirų (kas mėgsta aštriai) arba saldžiosios paprikos (kas nemėgsta aštriai) milteliais. Puikus receptas - skanaus ir nebijokime eksperimentuoti virtuvėje :) ATSAKYTI
Lina
2018-01-22 19:05
Aš irgi vietoje harissos dėjau tabasco padažą, puikiai pavyko, apsivalgėm :) ATSAKYTI
Andrius
2017-03-22 18:25
Geras receptas! :) Viskas paprastai ir aiškiai, draugė mėgsta kiniečius tai dariau jai metinių proga, tik jokio harisso pardėj neradau, tai tabasko pyliau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital