Nuodėmingai skanios varškės spurgytės - laiko patikrintas receptas
AUTORIUS:
Rasa Lekavičienė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 37)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
varškės
4 vienetai
kiaušinių
270 gramų
miltų
6 šaukštai
cukraus
2 šaukšteliai
vanilinio cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukrų ir vanilinį, kiaušinius kartu išplakame. Gautą masę supilame į varškę, išmaišome. Miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome. Tešla turi būti lengvai formuojama. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės. Jei varškė labai šlapia, tai ir miltų gali reikėti truputį daugiau.
2.
Šlapiomis rankomis imame tešlos gabalėlį ir formuojame norimo dydžio spurgas.
3.
Puode įkaitiname aliejų ir jame verdame spurgytes ant nedidelės kaitros, kol jos gražiai paruduos. Iškeptas spurgas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Dabar prikepiau su rududu, begalo skanios , minkstos, gal tik per daug gavosi
ATSAKYTI
Laura
2022-08-28 12:48
Labai skanios spurgos, kaip mano vaikuciai sake"tiesiog nuostabios"dekui uz recepta
ATSAKYTI
Giedrė
2022-07-06 17:42
Labai skanios spurgytes gavosi
ATSAKYTI
Sandra
2023-04-01 09:48
Labai skanu
ATSAKYTI
Laima
2021-08-20 13:24
O kiek reikia aliejaus ATSAKYTI
Valerija
2021-08-20 13:54
Aliejaus kiekis priklauso nuo puodo, kokį naudosit - siauresniam aukštesniam reikės mažiau, o platesniam reikės daugiau :) Aš paprastai kokius 500-700 ml sunaudoju.
ATSAKYTI
Aušra
2021-02-21 15:57
Tobulos spurgos!
ATSAKYTI
Ieva
2021-01-11 22:36
Labai skanios ir purios spurgos. Anksčiau kiek esu kepusi, tai kietos būdavo, tai neišvirdavo gerai viduriukas, tai dar kas, nebenorėjau iš viso bandyti kepti, bet pamačiau šias, o šios nuostabios!!! Pavyko iš pirmo karto
ATSAKYTI
Aušra
2020-03-28 12:27
Tiesiog tobulas receptas! Buvau apskritai nusivylusi šitų spurgų kepimu, nes niekad nepavykdavo, įvairūs receptai išbandyti.. O šitas iš pirmo karto ir taip tobulai!!! Tiesiojg VAU! Nuoširdžiai dėkoju, miela Rasa! Geriausi linkėjimai! ❤
ATSAKYTI
Reda
2019-06-06 00:15
Gaminau gavosi labai gerai. Super receptas
ATSAKYTI
Tas
2018-10-22 20:52
Biri varske?
ATSAKYTI
Diana
2018-10-23 11:41
Spurgytėms visada geriau rinktis kuo sausesnę varškę, nes tada pakaks mažiau miltų. Tad biri varškė tinka puikiai, tik ją gerai šakute ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais. Daugiau gerų patarimų apie varškės spurgyčių kepimą yra čia užrašyta.
ATSAKYTI
rundis
2018-08-25 14:09
Idejau i viduri rududu is vis nuostabios !
ATSAKYTI
Adele
2017-08-16 21:27
Tikrai tobulai skanios, gaminau siandien, aciu Rasai uz recepta
ATSAKYTI