Nugarinės suktinukai pomidorų padaže

AUTORIUS:
Austėja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nugarinės suktinukai pomidorų padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šį patiekalą galima vadinti itališku, nes būtent italų virtuvėje šie suktinukai žinomi kaip braciole - nugarinės suktinukas įdarytas pakepintais svogūnais, Šį patiekalą galima vadinti itališku, nes būtent italų virtuvėje šie suktinukai žinomi kaip braciole - nugarinės suktinukas įdarytas pakepintais svogūnais, petražolėmis, bazilikais, česnaku, parmezano sūriu. Žinoma, įdaro ingredientus galima koreguoti pagal savo skonį, bet kuriuo atveju bus labai gardu. Suktinukai troškinami ant silpnos ugnies valandą, tuomet skoniai tobulai susijungia tarpusavyje, o suktinukai iškepa sultingi, aromatingi ir labai gardūs. (...daugiau) Austėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 griežinėliai kiaulienos nugarinės (gabaliukų kaip karbonadams)
Įdarui:
6 šaukštai maltų džiūvėsėlių
100 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto, arba kito mėgstamo)
2 vienetai svogūnų
4 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
1 pundelis baziliko (galima keisti šakšteliu džiovinto, nebūtina)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek kepimui)
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
1 šaukštelis itališkų žolelių (džiovintų)
Padažui:
600 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
0.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui į dubenį berti džiūvėsėlius, sūrį, itališkas žoleles. Petražoles susmulkinti, suberti į dubenį, įpilti aliejaus, pagardinti druska, pipirais, berti aitriųjų paprikų dribsnius ir išmaišyti.
2.
Svogūną susmulkinti, česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūną, pakepti apie 4 minutes. Tuomet suberti česnaką ir dar minutę pakepti. Išjungti šilumą, sudėti baziliką ir permaišyti. Atidėti iki kol atvės, tuomet sudėti į dubenį su džiūvėsėliais ir išmaišyti.
4.
Mėsos griežinėlius gerai išmušti mėsos muštuku, kad būtų kuo plonesnis griežinėlis, maždaug 0.3 - 0.5 centimetro.
5.
Ant paruošto mėsos griežinėlio dėti paruošto įdaro, paskirstyti per visą plotį. Tuomet susukti suktinuką, apsukti virvele, kad neiširtų kepant. Jei virvelės kepimui neturite, galima atsargiai susmeigti mediniais iešmeliais.
6.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Sudėti mėsą ir kelias minutes kepti iš visų pusių iki kol apskrus. Tuomet išimti iš keptuvės ir atidėti.
7.
Padažui svogūną susmulkinti.
8.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūną, aitriųjų paprikų dribsnius, pakepti apie 5 minutes, tuomet sudėti konservuotus pomidorus, įberti druskos ir kaitinti ant silpnos kaitros apie 15 minučių. Tuomet sudėti mėsos suktinukus, troškinti apie valandą ant silpnos ugnies.
9.
Prieš tiekiant nuimti virvelę nuo suktinukų, labai skanu tiekti su spagečiais ar duonos riekele.
Patarimai:
Padažas. Jei norite dar labiau pagardinti padažą, papildomai galite įpilti apie 100 mililitrų sauso balto vyno.
AUTORIUS: Austėja
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital