Nostalgiškos varškinės "skarelės" su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nostalgiškos varškinės "skarelės" su obuoliais
Autorius apie receptą: Gaminau pagal savo mamos receptą. Labai paprastas, ruošiamas vos iš kelių ingredientų, tačiau skoniu tikrai nenuvils. Gaminau pagal savo mamos receptą. Labai paprastas, ruošiamas vos iš kelių ingredientų, tačiau skoniu tikrai nenuvils. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
3 vienetai obuolių (arba pagal poreikį)
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų varškės 9%
200 gramų sviesto
1 šaukštas grietinėlės (apytikriai, arba pieno)
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šaltą sviestą supjaustyti peiliu, dėti į dubenį, berti miltus, druską. Trinti rankomis, kad neliktų sviesto gabaliukų. Tuomet sudėti varškę, suminkyti tešlą ir kelioms valandoms palikti atvėsti šaldytuve. Jei naudosite virtuvinį kombainą, tai procesas bus daug lengvesnis - tiesiog sviestą sukapokite į keletą dalių ir visus produktus sumeskite į kombainą. Suminkytą tešlą taip pat atšaldykite.
2.
Nuplautus obuolius supjaustyti 2 cm dydžio skiltelėmis, apiberti cukrumi ir cinamonu, išmaišyti.
3.
Atšaldytą tešlą kočioti 3 mm storiu ir supjaustyti apie 6 - 8 cm dydžio kvadratėliais.
4.
Į kiekvieną tešlos kvadratėlio centrą dėti po obuolio skiltelę, užlenkti kraštus ir paspausti, kad kraštai susijungtų.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštas skareles.
6.
Grietinėlę supilti į indą, kuriame buvo obuoliai ir konditeriniu teptuku aptepti kiekvieną sausainį.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
8.
Atvėsusias skareles pabarstyti cukraus pudra.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital