Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
700 gramų
maltos mėsos
15 riekių
batono
(apytikriai)
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
grietinės
pagal skonį
prieskonių
(mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Batoną supjaustome smulkiais kubeliais.
2.
Kubelius sudedame į kepimo skardą ir pakepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol jie sutvirtės ir įgaus traškumo. Kubelius galima ir iš anksto tiesiog susidžiovinti (t.y. be orkaitės).
3.
Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome.
4.
Drėgnais delnais iš mėsos masės gnybiame gabalėlį. Iš jo tarp delnų suformuojame rutuliuką. Rutuliukus aplipdome, įspaudžiant, džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepame iki 200 ⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.