Autorius apie receptą:
Vaikystėje tokios išvaizdos virtinukus vadindavome "abriedukais". Daugelis juos dar vadina "ežiukais". Mama gamindavo tik iš miltų, kiti iš miltų ir varškės. O aš
Vaikystėje tokios išvaizdos virtinukus vadindavome "abriedukais". Daugelis juos dar vadina "ežiukais". Mama gamindavo tik iš miltų, kiti iš miltų ir varškės. O aš užsimaniau pagamint be glitimo. Ir turiu pasakyt - labai patiko. Labai nemėgstu per daug minkštų virtinukų, pervirusių kruopų, tai čia pats tas. Virtinukai "ežiukai" be glitimo.
(...daugiau)(...mažiau)Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
180 gramų
varškės
2 vienetai
kiaušinių
150 gramų
miltų be glitimo
50 gramų
bulvių krakmolo
3 gramai
druskos
(+ šiek tiek virimui)
1 žiupsnelis
ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, berti miltus, bulvių krakmolą, įmušti kiaušinius, berti druską, ciberžolę (skonio nesijaučia, tik spalva tampa gelsva). Suminkyti iki vientisos masės.
2.
Imti gabalėlį paruoštos masės ir suformuoti mažą rutuliuką, tuomet švelniai perbraukti per vidinę burokinės tarkos pusę, kad gautųsi spygliukai. Kadangi tešla lipni, rankas teks nusiplauti kelis kartus.
3.
Į puodą pilti vandenį, berti druską ir užvirti. Tuomet paruoštus "ežiukus" dėti į verdantį vandenį ir virti iki kol iškils, tuomet dar pavirti 18 minučių.
4.
Tinka valgyti su sviestu bei grietine, baravykų ar šoninės padažai irgi labai tiktų.