Nostalgiškasis Medutis su grietininiu kremu ir žele gabaliukais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Medaus tortas Medutis su žele gabaliukais
Medaus tortas Medutis su žele gabaliukais
Medaus tortas Medutis su žele gabaliukais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
450 gramų miltų
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
600 gramų grietinės
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (reikės sulčių)
1 pakelis želės (paruoštos pagal instrukciją)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą suberti cukrų, sviestą, medų ir nuolat maišant kaitinti, kol masė taps vientisa ir cukrus ištirps. Palikti masę šiek tiek atvėsti, supilti išplaktus kiaušinius ir viską išmaišyti. Sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą.
2.
Tešlą padalinti į 5 - 7 gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočioti, jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstyti truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis nei 24 - 26 centimetrai, kad apipjovus iškepusį paplotį liktų trupinių, kuriais reikės puošti tortą. Papločiai turi būti labai ploni, tačiau jie gražiai pakyla.
3.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 3 - 4 minutes, kol gražiai paruduos.
4.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, įspausti citrinos sultis, išmaišyti, sudėti iki standumo išplaktą grietinėlę ir lengvais judesiais išmaišyti. Kremas turi būti labai purus.
5.
Papločius dėti į torto formą, atsegamais kraštais, sluoksniuoti su kremu, dėti pasiruoštos žėlė gabaliukus. Viršutinį sluoksnį šiek tiek apšlakstyti kremu ir apibarstyti trupiniais. Tortą dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį. Ryte nuimti tortinės šonus, aplipdyti trupiniais arba kepintom migdolų rožlėm. Puošti pagal savo fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital