Autorius apie receptą:
Nevartotinas pavadinimas, bet man jis skanus. Gal kas pamenat? – panašią mišrainę dalindavo mokyklose ir darželiuose. Būtinai su juoda duona ir stiklinaite kefyro. Bobutė
Nevartotinas pavadinimas, bet man jis skanus. Gal kas pamenat? – panašią mišrainę dalindavo mokyklose ir darželiuose. Būtinai su juoda duona ir stiklinaite kefyro. Bobutė darydavo burokėlių mišrainę su grietine. O štai mano mėgstamiausias receptas- su nekeptu svogūnu ir raugintais (jokiu būdu ne marinuotais) agurkais.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai
burokėlių
(virtų)
6 vienetai
raugintų agurkų
200 gramų
pupelių
(virtų)
1 vienetas
svogūnų
6 šaukštai
tyro aliejaus
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Išverdu 2 - 3 burokus, 200 gr nedidelių pupelių.
2.
Burokus supjaustau smulkiais kubeliais ir suberiu į koštuvą, kad nusivarvėtų sultys. Ten pat suberiu kubeliais pjaustytus 5 - 6 raugintus agurkus. Smulkiai sukapoju 1 didesnį svogūną.
3.
Visas daržoves sumaišau su trupučiu druskos ir 6 - 8 v. š. tyro aliejaus. Tiekiu su juoda duona/kefyru ar kaip garnyrą prie mėsos kepsnių.