Netradiciniai barščiai su mėsa ir grybais

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Netradiciniai barščiai su mėsa ir grybais
Netradiciniai barščiai su mėsa ir grybais
Netradiciniai barščiai su mėsa ir grybais
Autorius apie receptą: Tai nėra tradicinis barščių receptas. Jame yra nebūdingų produktų ir prieskonių, tačiau žiauriai skanu! Labai rekomenduoju. Beje, jei norite įtraukti dar papildomo Tai nėra tradicinis barščių receptas. Jame yra nebūdingų produktų ir prieskonių, tačiau žiauriai skanu! Labai rekomenduoju. Beje, jei norite įtraukti dar papildomo azijietiško skonio - pamėginkite į barščius įdėti kimchi - labai skanu! (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas jautienos kulninės
2 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio)
0.5 gūželės kopūstų
400 gramų pomidorų tyrės
2 vienetai bulvių (didelių)
1 vienetas morkų (didelės)
300 gramų grybų (naudojau šviežius šitake, bet tinka ir pievagrybiai ar kt.)
2 vienetai svogūnų
3 vienetai džiovinti šitake grybai (nebūtina)
1 saujelė džiovintų baravykų
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas baltojo vyno acto
2 vienetai lauro lapų
5 griežinėliai imbiero (nebūtina)
4 skiltelės česnako
2 vienetai kvapiųjų pipirų
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia išsiverdame sultinį. Jautieną geriausia pirma užvirti, pavirti keletą minučių. Tuomet vandenį nupilti ir mėsą nuplauti po šaltu vandeniu. Taip sultinys bus "švaresnis". Po šios procedūros jautieną grąžiname atgal į išplautą puodą, dedame visus kitus sultinio produktus (imbierą, kvapniuosius pipirus, kmynus, lauro lapus) ir verdame apie 3 - 4 valandas. Nukošiame. Jautieną atidedame ir susmulkiname.
2.
Iškepame burokus: aptepame aliejumi, užberiame druska ir pipirais, įvyniojame į foliją. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 min. Galima naudoti ir jau išvirtus burokėlius.
3.
Apkepame morkas su svogūnais. Į keptuvę pilame aliejaus, reikia nemažai, kokių 3 - 4 šaukštų. Dedame tarkuotas burokine tarka morkas ir svogūnus, pjaustytus mažais gabalėliais. Kiek apkepiname, tuomet sudedame pomidorų pastą. Vis maišant kepame apie 15 min ant nedidelės ugnies, kol viskas karamelizuosis.
4.
Atskiroje keptuvėje apkepiname griežinėliais pjaustytus šitake grybus. Tai tikrai nėra tradicinis ingredientas, bet labai skanu! Gali būti ir pievagrybiai.
5.
Na, o dabar ruošiame barščius:
6.
Į didelį puodą dedame apkeptus grybus, svogūnus su morkomis, tarkuotą burokėlį, baravykus, pjaustytą kopūstą, bulves, pilame sultinį, konservuotus pomidorus. Įberiame cukraus, įpilame acto. Sudedame jautieną, likusią po sultinio virimo.
7.
Verdame apie 30 min. Paragaujame. Jei trūksta, beriame druskos ir pipirų.
8.
Tiekiame su pampuškomis ir grietine. Papuošiame krapais.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Lina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital