Ukrainietiškos česnakinės bandelės "Pampuškos"

AUTORIUS:
Anželika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Ukrainietiškos česnakinės bandelės "Pampuškos"
Ukrainietiškos česnakinės bandelės "Pampuškos"
Ukrainietiškos česnakinės bandelės "Pampuškos"
Ukrainietiškos česnakinės bandelės "Pampuškos"
Autorius apie receptą: Šios puikios, minkštos ukrainietiškos bandelės, pagardintos česnakiniu aliejumi, tradiciškai dažniausiai patiekiamos šalia barščių, bet labai tiks ir prie bet kokios Šios puikios, minkštos ukrainietiškos bandelės, pagardintos česnakiniu aliejumi, tradiciškai dažniausiai patiekiamos šalia barščių, bet labai tiks ir prie bet kokios sriubos. Gaminau pagal tinklaraščio "Bulvių košė" receptą. (...daugiau) Anželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
380 gramų miltų (550C arba 550D)
250 mililitrų pieno
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
7 gramai sausų mielių
2 šaukšteliai druskos
1 vienetas kiaušinių (pampuškoms aptepti)
Aptepimui:
3 šaukštai aliejaus
4 skiltelės česnako
1 saujelė petražolių
1 saujelė krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną vos vos pašildyti. Į pieną supilkti cukrų ir sausaas mieles. Gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios.
2.
Kai mielės suaktyvės, į pieno mišinį įpilti aliejų, suberti miltus ir druską. Minkyti tešlą apie 10 min, kol tešla bus elastinga, vientisa.
3.
Įdėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkti ir palikiti šiltai kol pakils dvigubai.
4.
Kai tešla pakils, paminkyti, kad išeitų oras. Padalinti į lygias dalis (aš dalinau į 16, bet galima ir į mažiau, pvz. 8). Suformuoti kamuoliukus.
5.
Sudėti tešlos kamuoliukus į sviestu išteptą apvalią kepimo formą (ar kepimo indą) ir uždengę palikti šiltai kol pakils dvigubai.
6.
Pakilusias pampuškas aptepti lengvai paplaktu kiaušiniu.
7.
Kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje 20 - 30 minučių arba kol viršus taps auksinės rudos spalvos.
8.
Kol pampuškos kepa, dubenyje sumaišyti smulkintas prieskonines žoleles, smulkiai sukapotą (arba išspaustą) česnaką ir aliejų. Šiuo česnakiniu aliejumi aptepti tik iškepusias pampuškas ir palikti atvėsti apie 15 minučių.
9.
Pampuškas tinka pateikti su barščiais ar kitomis mėgstamomis sriubomis.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Anželika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vidas
2023-12-10 16:21
Ryškiai per daug druskos. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital