Netikras daržovių ir sojų faršo „zuikis“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Netikras daržovių ir sojų faršo „zuikis“
Netikras daržovių ir sojų faršo „zuikis“
Netikras daržovių ir sojų faršo „zuikis“
Netikras daržovių ir sojų faršo „zuikis“
Autorius apie receptą: Labai minkštas, labai sultingas – savo forma ir patiekimu šis patiekalas išties primena nostalgišką netikrą „zuikį“. Šis, priešingai nei senas tradicinis „zuikio“ Labai minkštas, labai sultingas – savo forma ir patiekimu šis patiekalas išties primena nostalgišką netikrą „zuikį“. Šis, priešingai nei senas tradicinis „zuikio“ receptas, yra gaminamas vien iš augalinės kilmės produktų: keptų daržovių, prieskoninių žolelių ir „Naturli“ formuojamo sojų faršo. Dėl išskirtinio panašumo į tradicinę maltą mėsą, šis augalinis produktas ypač tinkamas tokio tipo patiekalams ruošti. Rezultatas – labai jauki ir skani vakarienė, kuri patiks visai šeimai. Priešingai nei tradicinis maltos mėsos „zuikis“, šis yra minkštesnis, sultingesnis. Baigę kepti, leiskite jam penkiolika minučių pastovėti ir sutvirtėti kepimo formoje, tik tuomet – pjaustykite ir ragaukite. Jei norite, kad „zuikis“ būtų tvirtesnis, galite įmaišyti du linų sėmenų „kiaušinius“. Du šaukštus maltų linų sėmenų sumaišykite su šešiais šaukštais vandens, leiskite išbrinkti ir tuomet įmaišykite į „zuikio“ masę. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų sojos faršo („Naturli“ formuojamo)
200 gramų rudųjų pievagrybių
2 vienetai bulvių (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
4 skiltelės česnako
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
2 šaukštai avižinių dribsnių (greitai paruošiamų)
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai kvietinių miltų
1 pundelis petražolių (šviežių)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite kekso kepimo formą (12x20 cm dydžio).
2.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotus česnakus ir tarkuotą morką. Kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
3.
Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytus pievagrybius ir kepkite dar kelias minutes, kol jie taip pat taps minkšti. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę. Nukaiskite.
4.
Keptas daržoves sumaišykite su trintomis virtomis bulvėmis, formuojamu sojų faršu, avižiniais dribsniais, miltais ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
5.
Paruoštą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą indą, paviršių išlyginkite.
6.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Palikite šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti 10-15 minučių. Tuomet išimkite iš kepimo formos, aštriu peiliu pjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital