Nekeptas varškės ir braškių tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Nekeptas varškės ir braškių tortas
Autorius apie receptą: Niekas taip nemotyvuoja pagaminti dar vieną varškės pyragą, kaip šaldytuve esantis indelis trintos varškės su einančiu į pabaigą galiojimo laiku. Varškės laikas Niekas taip nemotyvuoja pagaminti dar vieną varškės pyragą, kaip šaldytuve esantis indelis trintos varškės su einančiu į pabaigą galiojimo laiku. Varškės laikas nenumaldomai tiksi, o aš pasidariau tokia tinginė, kad tiesiog pasirinkau lengviausią variantą - greitas nekeptas varškės pyragas. Laimei šaldytuve dar radau braškių. Tortas labai vasariškas, lengvas desertas. Rekomenduoju. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
100 gramų oreo sausainių
100 gramų sviestinių sausainių
60 gramų riešutų
60 gramų sviesto (lydyto)
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
250 mililitrų grietinėlės
2 stiklinės braškių (pjaustytų)
3/4 stiklinės cukraus
18 gramų želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Patepkite sviestu apvalios 16 - 18 cm skersmens kepimo formos šonus, o dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Visus pagrindo ingredientus, išskyrus sviestą, įdėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite iki smėlio konsistencijos. Įpilkite sviestą ir maišykite iki šlapio smėlio konsistencijos. Įberkite tešlą į formą ir spausdami šaukštu suformuokite pagrindą. Įdėkite į šaldiklį 15 minučių.
3.
Braškės sumalkitet trintuvu arba virtuvės kombaine iki vientisos masės. Želatiną sumaišykite su šlakeliu vandens ir palikite išbrinkti.
4.
200 ml grietinėlės suplakite iki purumo (ne iki standumo), o likusią 50 ml dalį užvirkite ir sumaišykite su želatina, kad jį visiškai ištirptų. Varškę sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis, vanile ir druska iki vientisos masės, jei reikia, panaudokite plaktuvą. Sumaišykite grietinėlė su varške ir įmaišykite želatiną. Įmaišykite braškes.
5.
Įdėkite kremą į indą ant pagrindo ir išlyginkite viršų. Įdėkite į šaldytuvą sustingti. Išimkite iš kepimo formos ir patiekite. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Eli
2017-04-24 02:19
ar jam nieko nenutiktu stovint kambario temperaturoje? ATSAKYTI
Gintė
2017-04-26 16:56
Jeigu stovės ne labai ilgai (kokią valandėlę), tai neturėtų kažko labai nutikti, bet jeigu ilgiau, tai jau nerizikuočiau, nes visgi pieno produktai - ir apdžius, ir želatina ims prasčiau formą laikyti, ir skonis gali keistis ATSAKYTI
Odeta.
2017-04-08 10:34
Alina, ar tiktu maskarponė čia? ATSAKYTI
Ne Alina
2017-04-08 13:05
Tikrai tiktų :) Tuomet tortas bus dar kremiškesnis ir sodresnio skonio ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis