Nekeptas varškės ir braškių tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Nekeptas varškės ir braškių tortas
Autorius apie receptą: Tortas labai vasariškas, lengvas ir skanus. Rekomenduoju! Tortas labai vasariškas, lengvas ir skanus. Rekomenduoju! Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
100 gramų oreo sausainių
100 gramų sausainių (sviestinių, arbatinių ar kitų)
60 gramų riešutų
60 gramų sviesto (lydyto)
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (pirktinės arba pačių pasigamintos)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 stiklinės braškių (pjaustytų)
150 gramų cukraus
18 gramų želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Patepkite sviestu apvalios 16 - 18 cm skersmens kepimo formos šonus, o dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Visus pagrindo ingredientus, išskyrus sviestą, įdėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite iki smėlio konsistencijos. Įpilkite ištirpintą sviestą ir maišykite iki šlapio smėlio konsistencijos. Įberkite tešlą į formą ir spausdami šaukštu suformuokite pagrindą. Įdėkite į šaldiklį 15 minučių.
3.
Braškės sumalkite trintuvu arba virtuvės kombaine iki vientisos masės. Želatiną sumaišykite su trupučiu vandens ir palikite išbrinkti.
4.
200 ml grietinėlės suplakite iki purumo (ne iki standumo), o likusią 50 ml dalį užkaitinkite iki beveik virimo ir užpilkite ant želatinos, tada gerai išmaišykite kad želatina visiškai ištirptų.
5.
Varškę sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis, vanile ir druska iki vientisos masės. Įmaišykite grietinėlę, tada įmaišykite želatiną. Įmaišykite braškių tyrę.
6.
Kremą sukrėskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite viršų.
7.
Dėkite tortą į šaldytuvą keletui valandų (o dar geriau - per naktį), kad sustingtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Eli
2017-04-24 02:19
ar jam nieko nenutiktu stovint kambario temperaturoje? ATSAKYTI
Gintė
2017-04-26 16:56
Jeigu stovės ne labai ilgai (kokią valandėlę), tai neturėtų kažko labai nutikti, bet jeigu ilgiau, tai jau nerizikuočiau, nes visgi pieno produktai - ir apdžius, ir želatina ims prasčiau formą laikyti, ir skonis gali keistis ATSAKYTI
Odeta.
2017-04-08 10:34
O at tiktų maskarponė čia vietoje varškės? ATSAKYTI
Asta
2017-04-08 13:05
Tikrai tiktų :) Tuomet tortas bus dar kremiškesnis ir sodresnio skonio. Aš gal naudočiau perpus varškę ir maskarponę, kad nebūtų taip riebu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital