Ekmek

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Ekmek
Ekmek
Ekmek
Ekmek
Autorius apie receptą: Kataifi tešla - tai tarsi ploni siūlai, kurie, tiesą pasakius, kai juos pamačiau pirmą kartą, man pasirodė labai neišvaizdūs. Jei nerasite kataifi tešlos, drąsiai naudokite Kataifi tešla - tai tarsi ploni siūlai, kurie, tiesą pasakius, kai juos pamačiau pirmą kartą, man pasirodė labai neišvaizdūs. Jei nerasite kataifi tešlos, drąsiai naudokite saldžios pynės ar brioche duonos riekes, rezultatas bus vis vien labai gardus. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Puikus gaivus desertas, kuris džiugins ir akį, ir gomurį. Ingos patarti gaminome su tradicine aguonų pyne iš kepyklėlės redakcijos kaiminystėje. Tiksliai laikėmės Ingos Puikus gaivus desertas, kuris džiugins ir akį, ir gomurį. Ingos patarti gaminome su tradicine aguonų pyne iš kepyklėlės redakcijos kaiminystėje. Tiksliai laikėmės Ingos aprašyto recepto, o puošėme šį gardėsį šviežiomis braškėmis, kurių lengva rūgštelė labai subtiliai tiko. Būtinai rekomenduojame pabandyti! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų grietinės
Pagrindui:
200 gramų cukraus
100 gramų kataifi tešlos (arba 4 riekės pynės)
80 gramų vandens
40 gramų sviesto (jei naudojama telša)
30 gramų migdolų
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis citrinų sulčių
Kremui:
250 gramų pieno
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
1 vienetas kiaušinių
12 gramų kukurūzų krakmolo
12 gramų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 170° C.
2.
Paskleiskite kataifi tešlą skardoje, apšlakstykite lydytu sviestu.
3.
Kepkite apie 20 minučių, karts nuo karto ištraukdami skardą ir permaišydami kataifi tešlą, kol ji gražiai paruduos iš visų pusių. Palikite atvėsti.
4.
Užvirinkite cukrų su vandeniu, virkite apie 3-5 minutes, įpilkite citrinos sulčių, pavirkite dar minutę ir nukelkite nuo ugnies.
5.
Sirupu gausiai apliekite atvėsusią kataifi tešlą. Palikite atvėsti.
6.
Jei naudosite saldžią pynę, sudėkite riekes į gilesnį dubenį ir užpilkite sirupu, paspauskite, kad gerai įsigertų.
7.
Padalinkite kataifi tešlą arba saldžios pynės riekes į taures.
8.
Apibarstykite smulkintais kepintais migdolais.
9.
Ruošiame kremą: į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir suberkite pusę nurodyto cukraus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pradės kilti pirmieji burbulai.
10.
Dubenėlyje sumaišykite kiaušinį, kiaušinio trynį, likusį cukrų, kukurūzų krakmolą ir miltus.
11.
Pamažu supilkite verdantį pieną į kiaušinius, maišykite šluotele, kad kiaušiniai nesušoktų. Perkoškite masę atgal į prikaistuvį ir ant silpnos ugnies virinkite, maišant, kol kremas sutirštės.
12.
Supilkite kremą į švarų dubenėlį, uždenkite maistine plėvele, kad liestųsi su kremu ir palikite šaldytuve, kol atvės. Permaišykite šaltą kremą šluotele, įpilkite, jei reikia, šiek tiek skystos grietinėlės.
13.
Pripildykite konditerinį maišelį kremu ir paskirstykite jį į 4 taures, kuriose išdėliojote kataifi pagrindą.
14.
Pabarstykite kremą cinamonu. Išplakite grietinėlę iki apystandžių putų. Pripildykite konditerinį maišelį ir papuoškite ekmek taures. Galite pabarstyti cinamonu ir patiekti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital