1.
Įkaitinkite orkaitę iki 170° C.
2.
Paskleiskite kataifi tešlą skardoje, apšlakstykite lydytu sviestu.
3.
Kepkite apie 20 minučių, karts nuo karto ištraukdami skardą ir permaišydami kataifi tešlą, kol ji gražiai paruduos iš visų pusių. Palikite atvėsti.
4.
Užvirinkite cukrų su vandeniu, virkite apie 3-5 minutes, įpilkite citrinos sulčių, pavirkite dar minutę ir nukelkite nuo ugnies.
5.
Sirupu gausiai apliekite atvėsusią kataifi tešlą. Palikite atvėsti.
6.
Jei naudosite saldžią pynę, sudėkite riekes į gilesnį dubenį ir užpilkite sirupu, paspauskite, kad gerai įsigertų.
7.
Padalinkite kataifi tešlą arba saldžios pynės riekes į taures.
8.
Apibarstykite smulkintais kepintais migdolais.
9.
Ruošiame kremą: į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir suberkite pusę nurodyto cukraus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pradės kilti pirmieji burbulai.
10.
Dubenėlyje sumaišykite kiaušinį, kiaušinio trynį, likusį cukrų, kukurūzų krakmolą ir miltus.
11.
Pamažu supilkite verdantį pieną į kiaušinius, maišykite šluotele, kad kiaušiniai nesušoktų. Perkoškite masę atgal į prikaistuvį ir ant silpnos ugnies virinkite, maišant, kol kremas sutirštės.
12.
Supilkite kremą į švarų dubenėlį, uždenkite maistine plėvele, kad liestųsi su kremu ir palikite šaldytuve, kol atvės. Permaišykite šaltą kremą šluotele, įpilkite, jei reikia, šiek tiek skystos grietinėlės.
13.
Pripildykite konditerinį maišelį kremu ir paskirstykite jį į 4 taures, kuriose išdėliojote kataifi pagrindą.
14.
Pabarstykite kremą cinamonu. Išplakite grietinėlę iki apystandžių putų. Pripildykite konditerinį maišelį ir papuoškite ekmek taures. Galite pabarstyti cinamonu ir patiekti.