Nekeptas šokoladinis varškės tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nekeptas šokoladinis varškės tortas
Nekeptas šokoladinis varškės tortas
Nekeptas šokoladinis varškės tortas
Autorius apie receptą: Labai gardus ir lengvas desertinis tortas. Braškės suteikė tortui gaivumo. Vietoje braškių galite dėti pjaustytus bananus arba kartu braškes su bananais, na kaip kas mėgsta. Labai gardus ir lengvas desertinis tortas. Braškės suteikė tortui gaivumo. Vietoje braškių galite dėti pjaustytus bananus arba kartu braškes su bananais, na kaip kas mėgsta. Naudojau 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
20 vienetų braškių (arba bananų, braškių ir bananų, nebūtina)
400 gramų varškės (kambario temperatūros)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (atšaldytos)
150 gramų juodojo šokolado
100 gramų cukraus (apytikriai, pagal skonį)
80 mililitrų vandens (želatinai brinkinti)
40 mililitrų pieno
25 gramai želatinos
Pagrindui:
220 gramų sviestinių sausainių (galima naudoti šokoladinius)
100 gramų sviesto
Papuošimui:
pagal skonį braškių (nebūtina)
pagal skonį šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Elektriniu smulkintuvu sumalkite sausainius iki trupinių, suberkite į dubenį.
2.
Į dubenį sudėkite sviestą, išlydykite, supilkite į dubenį su trupiniais ir išmaišykite.
3.
Torto formą su nusegamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite trupinius ir prispauskite prie dugno.
4.
Šokoladiniam varškės sluoksniui paruošti nuplaukite braškes, nupjaukite kotelius ir gerai jas nusausinkite.
5.
Į puodelį pripilkite šalto vandens ir suberkite želatiną. Palikite 20 minučių tam, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir atvėsinkite.
6.
Į dubenį sudėkite varškę, suberkite cukrų ir sumaišykite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
7.
Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje iki kol šokoladas ištirps. Ištirpintą šokoladą supilkite į dubenį su varške ir vėl viską sumaišykite elektriniu plaktuvu. Atidėkite.
8.
Grietinėlę supilkite į dubenį ir išplakite iki kol ims standėti.
9.
Į dubenį su išplakta grietinėle dalimis sudėkite šokolado ir varškės masę, lėtai elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės, tuomet plona srovele supilkite atvėsusią želatiną ir viską gerai išplakite.
10.
Ant paruošto sausainių pagrindo užpilkite 4 - 6 šaukštus šokoladinės masės, išlyginkite ir sustatykite braškes. Prieš tai braškes galite supjaustyti mažais gabaliukais arba naudoti nepjaustytas.
11.
Tuomet atsargiai supilkite šokolado ir varškės masę, tuomet dėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 valandoms, o geriausiai per visą naktį.
12.
Prieš tiekiant papuoškite šokolado drožlėmis ar pašlakstykite tirpintu šokoladu, uždėkite kelias braškes arba puoškite kitaip pagal savo norus ir fantaziją.
Patarimai:
Vietoje braškių galite naudoti bananus arba maišyti braškes su bananais, o jei norite, galite tortą gaminti be jokių vaisių ir uogų, arba rinktis tai, ką turite namuose.
Tam, kad torto šonai būtų lygūs ir lengvai išsiimtų iš formos, jei turite acetatinės juostos, ja galite iškloti formos kraštus.Tam tiktų ir kepimo popierius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital