Nekeptas karamelinis sūrio tortas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Autorius apie receptą: Nuostabiai kremiškas, labai karamelinis ir labai skanus tortas. Jam net nereikės orkaitės! Jei Jūsų ir Jūsų artimieji mėgsta karamelinius skanėstus, šį tortą ypatingai Nuostabiai kremiškas, labai karamelinis ir labai skanus tortas. Jam net nereikės orkaitės! Jei Jūsų ir Jūsų artimieji mėgsta karamelinius skanėstus, šį tortą ypatingai rekomenduojame. Papuošti galima ne tik karamelizuotu kondensuotu pienu, bet ir riešutais, tirpintu šokoladu ar visai nepuošti! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
160 gramų sausainių ("Selga" tipo)
80 gramų sviesto
Kremui:
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (standartinė skardinė)
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminio sūrio ("Philadelphia" ar kito panašaus)
180 gramų varškės (naudojome drėgnesnę, iš kvadratinių pakelių)
4 šaukšteliai želatinos (14 gramų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti minutėlę pravėsti.
2.
Želatiną užpilti 100 gramų grietinėlės ir palikti 10-15 minučių išbrinkti. Nuolat maišant, kaitinti ant nedidelės ugnies, kol želatina suskystės (neužvirinti!) ir palikti kelias minutes pravėsti.
3.
Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir greitai išmaišyti su tirpintu sviestu. Paspaudžiant šaukštu iškloti kepimo popieriumi išklotos formos dugną (patogiau - nusegamais kraštais, ~20 centimetrų skersmens). Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas kremas, kad sutvirtėtų.
4.
Kreminį sūrelį, varškę ir karamelizuotą kondensuotą pieną (2 šaukštus atidėti papuošimui) ir tirpintą želatiną sutrinti elektriniu trintuvu.
5.
Atskirai elektriniu plakikliu išplakti 150 gramų grietinėlės iki standumo. Grietinėlę atsargiai (kad labai nesukristų) įmaišyti į varškės masę. Pilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių.
6.
Likusį karamelizuotą kondensuotą pieną pašildyti, kol suskystės. Apšlakstyti paviršių, “pabraukyti” peiliu, sukuriant raštą.
7.
Palikti šaldytuve sustingti pernakt.
RECEPTO DRAUGAS: Standart
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Karina
2019-05-17 13:25
Labai skanus. Lengvai pagaminamas. Jau kelintą kartą darau. Super! ATSAKYTI
Kepeja
2019-05-14 13:22
O kitokiu plakikliu plakti negalima? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-05-14 21:29
Tikrai galima :) Tiesiog šis receptas buvo sukurtas bendradarbiaujant su Standart, tad būtent šis plakiklis ir naudotas. Bet puikiai tiks ir kitoks turimas plakiklis :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital