Nekepta šokoladinė tarta su uogomis

AUTORIUS:
Ignė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekepta šokoladinė tarta su uogomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vasaros metu išpuolusioms šventėms arba, kai tiesiog norisi kažko paprasto, bet labai skanaus, visada gaminu nekeptas tartas. Užtenka nedidelio gabaliuko tobulam Vasaros metu išpuolusioms šventėms arba, kai tiesiog norisi kažko paprasto, bet labai skanaus, visada gaminu nekeptas tartas. Užtenka nedidelio gabaliuko tobulam pasmaližiavimui. Uogas galima rinktis kokias turite, šį kartą gaminau su braškėmis, bet puikiai tiks avietės ar gervuogės. Galima net pamaišyti uogas - bus spalvinga ir labai skanu. (...daugiau) Ignė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
220 gramų maskarponės sūrio
170 gramų juodojo šokolado
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
Pagrindui:
250 gramų šokoladinių sausainių (Selga ar Gaidelio tipo)
85 gramai sviesto (lydyto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
300 gramų braškių (arba aviečių, gervuogių ar kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius smulkiai susmulkinti elektriniu smulkintuvu, trupinius suberti į dubenį. Tuomet įpilti vanilės ekstraktą, sviestą ir gerai išmaišyti.
2.
Į skardą sudėti paruoštą masę, ją padengti per visą plotį ir šonus. Išlyginti ir gerai prispausti pagrindą pirštais arba šaukštu. Dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
3.
Sulaužyti šokoladą, sudėti į dubenį ir ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų korsnelėje. Tuomet leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Į dubenį sudėti maskarponę, šokoladą, suberti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos kreminės masės.
5.
Ant paruošto pagrindo supilti maskarponės ir šokolado masę, mentele išlyginti paviršių. Pyragą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba visai nakčiai.
6.
Prieš tiekiant, braškes supjaustyti į kelias dalis ir išdėlioti ant torto.
Patarimai:
Naudojau 20 cm skersmens formą.
Braškes galima keisti avietėmis, gervuogėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis arba net gardinti tartą visų uogų mišiniu.
AUTORIUS: Ignė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital