Autorius apie receptą:
Tikrai nemėgstu ir nesistengiu cukinijų užauginti iki giganantiškumo, bet kartais atsitinka ir kitaip. Nuskynusi paskutines cukinijas (nors tik maniau, kad jos paskutinės),
Tikrai nemėgstu ir nesistengiu cukinijų užauginti iki giganantiškumo, bet kartais atsitinka ir kitaip. Nuskynusi paskutines cukinijas (nors tik maniau, kad jos paskutinės), pamiršau tą daržo pusę, o kartą užklydus išsigandau, kai pamačiau visą kalną jų priaugusių. Parsivilkau namo ir bandysiu sudoroti. Pirmiausiai taikinyje nekaitinta cukinijų mišrainė. Receptas panašus, kaip ir ruošiama agurkų mišrainė, tik su cukinija man 100 kartų skaniau. O receptu su manimi pasidalino bendradarbė Milda, nes taip cukinijų mišrainę ruošia jos dukra Živilė. Na, aš nebūčiau aš, jei neiškaulinčiau recepto.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai
cukinijų
700 gramų
cukraus
300 mililitrų
acto 9%
2 galvos
česnako
7 šaukštai
aliejaus
4 šaukštai
druskos
1 šaukštas
aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukinijas nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti gabalėliais.
2.
Užberti druska ir palikti pastovėti apie 6 valandas, kartas nuo karto vis permaišyti.
3.
Praėjus 6 valandoms, ant cukinijų beriame cukrų, pilame actą, aliejų, beriame aitriosios paprikos miltelius ir smulkintą česnaką. Paliekame pastovėti dar 12 val.
4.
Mišrainę pilstome į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukame steriliais dangteliais ir laikome šaltai.