Neatsivalgoma beždžionėlių duona

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Beždžionėlių duona
Beždžionėlių duona
Beždžionėlių duona
Beždžionėlių duona
Beždžionėlių duona
Autorius apie receptą: Pamačiusi pas Bea supratau, kad tai turi būt nežemiškas kepinėlis. Pamačiusi pas Bea supratau, kad tai turi būt nežemiškas kepinėlis. Taip ir yra. Ranka pati nevalingai jo siekia, o atsikandus, užvaldo cinamoninė palaima. Labai skanu. Matavimui naudojau 237 ml stiklinę.
(...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 ir 1/4 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
110 gramų sviesto
1/3 stiklinės vandens
1/4 stiklinės cukraus
30 gramų šlapių mielių
1 šaukštelis druskos
Apvoliojimui:
1 stiklinė rudojo cukraus (arba balto)
110 gramų sviesto (tirpinto)
3 šaukšteliai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištrinti su šaukštu cukraus.
2.
Sviestą ištirpinti, supiltį pašildytą pieną, vandenį, likusį cukrų ir išmaišyti.
3.
Supilti mieles ir visą mišinį perpilti į išsijotus miltus. Užminkyti tešlą, kai tešla nebelips prie dubens sienelių, išimti tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus ir gerai išminkyti, kol tešla pradės blizgėti, taps glotni ir maloni. Vėl dėti tešlą į dubenį, apdengti ir leisti pakilti. Tešlos turi padvigubėti.
4.
Pakilusią tešlą išminkyti, iškočioti į keturkampį, supjaustyti į 8 dalis skersai ir 8 išilgai, turi išeiti 64 gabalėliai. Juos suvolioti į kamuoliukus.
5.
Kiekvieną kamuoliuką pamirkyti ištirpdytam svieste, pavolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į kepimo formą. Padėti formą į šiltą vietą maždaug 60 minučių, kad pyragas pakiltų. Tik nekepkite bedžionėlių duonos formoje, su nuimamu dugnu, nes kepant gali pradėti bėgti.
6.
Dėti į 180 C laipsnių orkaitę ir kepti apie 45 - 55 minutes. Kai iškepa, atvėsinti formoje, po to išversti į lėkštę.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital