1.
Kremui į puodą pilti pieną (pasilikti ir atidėti 4 šaukštus pieno), užvirti iki virimo ant vidutinės kaitros.
2.
Į dubenį sudėti kiaušinio trynius, suberti cukrų, suberti krakmolą, druską, vanilę ir 4 šaukštus pieno. Išmaišyti iki kol neliks gumuliukų.
3.
Kai pienas užverda, nukelti nuo kaitros, kelis šaukštus įpilti į dubenį su trynių mase, išmaišyti. Tuomet supilti į puodą su pienu. Dėti vėl ant ugnies, kaitinti nuolat maišant mentele apie 2 minutes iki kol masė sutirštėja.
4.
Į dubenį su kremu dėti sviestą ir vėl maišyti iki kol tolygiai pasiskirsto ir masė tampa vientisa. Kremą atidėti iki kol visiškai atvės.
5.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu.
6.
Atvėsusį kremą suplakti elektriniu plaktuvu, įdėti 3 - 4 šaukštus grietinėlės ir suplakti.
7.
Nuolat plakant grietinėlę vidutiniu greičiu po šaukštą dėti plikyto kremo. Kremas turi būti purus, lengvas.
8.
Lakštams sviestą supjaustyti, sudėti į dubenį. Įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską ir trinti pirštais iki trupinių masės. Tuomet supilti vandenį, actą ir minkyti iki kol nelieka sviesto gabaliukų.
9.
Paruoštą tešlą suformuoti į rutulį, jį padalinti į 12 nedidelių gabaliukų. Kiekvieną susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
10.
Kiekvieną gabaliuką iškočioti į 28 - 30 cm skersmens lakštą. Subadyti šakute. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti lakštą.
11.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol gražiai apskrunda.
12.
Kai iškeps, dar karštą apipjaustyti pagal torto formos kraštus (naudojau 24 cm skersmens). Apipjaustytus gabalėlius atidėti.
13.
Padėklą, kuriame rinksite tortą, patepti šiek tiek kremu, dėti torto formos kraštus. Aš dariau du nedidelius tortukus - vieną 6 lakštų, kitą 7 lakštų, bet galite daryti ir vieną didelį. Dėti lakštą, tuomet dėti dalį kremo, paskirstyti per visą plotą. Taip sutepti kelis lakštus, tuomet vieno lakšto dėti uogienės ir paskirstyti per visą plotį. Sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų.
14.
Likusius kraštus sutrupinti, apibarstyti torto viršų. Dėti į šaldytuvą parai, tuomet puošti.