Autorius apie receptą:
Labai skanus, kremiškas naminis maskarponės sūris, kuris tinka kremams ir pertepimams ruošti, užkandžiams ar skanauti tiesiog su uogomis ar vaisių gabalėliais! Galima naudoti
Labai skanus, kremiškas naminis maskarponės sūris, kuris tinka kremams ir pertepimams ruošti, užkandžiams ar skanauti tiesiog su uogomis ar vaisių gabalėliais! Galima naudoti kepiniams, užtepėlėms ar kam tik sugalvosite. Kai turiu, naudoju kaimišką grietinėlę, o kartais - parduotuvinę, kuo riebesnę, svarbu, kad ji nebūtų apdorota ultra aukštoje temperatūroje (UAT).
(...daugiau)(...mažiau)
Veronika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
(ar riebesnės, naminės ar pirktinės, tik ne UAT)
1 šaukštas
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į storadugnį puodą ar prikaistuvį pilti grietinėlę, kaitinti ant nedidelės ugnies, kol temperatūra pasieks maždaug 80 C laipsnių. Svarbu, kad ji nebūtų apdorota ultra aukštoje temperatūroje (UAT). Į grietinėlės paviršių karts nuo karto turėtų iškilti smulkūs burbuliukai. Pakaitinti, palaikant 80 C laipsnių temperatūrą, apie 3 minutes.
2.
Įspausti citrinos sultis ir pakaitinkite 80 C laipsnių temperatūroje dar 3 minutes. Iš karto nuimti nuo kaitros ir palikite atvėsti kambario temperatūroje apie 25 - 40 minučių, kol atvės maždaug iki kambario temperatūros.
3.
Į sietelį ar kiaurasamtį įkloti 3-4 sluoksnius marliuko, pastatyti į dubenį ir perpilti grietinėlės masę. Dubenį su visu kiaurasamčiu nakčiai statyti į šaldytuvą. Vietoje kiaurasamčio galima virš indo tiesiog ištempti taip pat sluoksniuotą marliuką ar sūrmaišį ištempti virš puodo ir taip pat sudėti grietinėlės masę.
4.
Vėliau šaukštu išimti maskarponės masę į sandariai uždaromą indelį. Laikyti sandariai uždaromame indelyje, šaldytuve. Laikyti šaldytuve galima apie 3 dienas.
5.
Jei norite lengvesnės tekstūros, šiek tiek skystesnės maskarponės, pabaigoje galima įmaišyti šiek tiek nuvarvėjusio skysčio. O likusias išrūgas galima naudoti mėsos marinavimui, ji labai gerai suminkština mėsą. Man skysčio nuvarva visai nedaug skysčio, todėl maskarponės pasigamina tik truputį mažiau nei dvi stiklinės.
Man atrodo, kad tai ne maskarponė, o rikota... :-)
ATSAKYTI
Lina
2018-09-11 10:58
Ka ne, maskarponė yra šviežios grietinėlės sūris, o rikota gaminama iš pieno išrūgų ir yra gerokai liesesnė už maskarponę. Pagal šį receptą tikrai turėtų pavykti kažkas panašaus į maskarponę :)
ATSAKYTI