Naminis karkos slėgtainis su vištiena

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminis karkos slėgtainis su vištiena
Autorius apie receptą: Labai jau senai gaminau, tad pamačius parduotuveje karkutes nusprendžiau nusipirkti ir pasigaminti šį skanų slėgtainį. Labai jau senai gaminau, tad pamačius parduotuveje karkutes nusprendžiau nusipirkti ir pasigaminti šį skanų slėgtainį. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai kiaulienos karkos (nedidelių)
1 vienetas vištienos ketvirčių (didelio)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
1 vienetas poro (baltos dalies)
10 gramų želatinos
4 skiltelės česnako
4 vienetai pipirų (žirnelių)
5 vienetai petražolių
2 lapai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karkas gerai nuplauti, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir užvirti.
2.
Užvirus, vandenį nupilti (nebūtina, bet aš taip darau), tuomet vėl užpilti šaltu vandeniu, dėti lauro lapus, pipirų žirnelius, svogūnus, česnaką, morkas, petražolių šakeles, berti druską, pipirus ir virti apie 2 valandas ant mažos kaitros vis nugrėbiant susidariusias putas.
3.
Į puodą su karka dėti vištienos ketvirtį ir dar 1 valandą virti, kol karkų mėsa bus visiškai minkšta.
4.
Vištieną ir karkas išimti iš puodo ir leisti atvėsti. Į dubenėlį berti želatiną, užpilti apie 50 ml vandens, išbrinkinti, o tuomet ištirpinti. Sultinį perkošti ir maždaug 300 ml (2 samčius) įpilti į dubenį, supilti želatiną, išmaišyti.
5.
Tuomet nuimti odelę nuo karkų.
6.
Kepimo formą iškloti maistine plėvele ir sudėti odeles ant dugno ir šonų kiek įmanoma.
7.
Mėsą išskirstyti rankomis (nepjaustyti), dėti į kepimo formą, vis pabarstant smulkintais krapais. Tarp sluoksnių užpilti po šlakelį sultinio su želatina ir palikti slėgtainį pravėsti.
8.
Maistine plėvele uždengti viršų ir su sunkesniu daiktu prislėgti, dėti į šaldytuvą ir laikyti per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital