Naminiai pusryčių riestainiai Beigeliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Beigeliai
Autorius apie receptą: Labai skanios, rekomenduoju. Labai skanios, rekomenduoju. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
30 mililitrų aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
3.5 šaukšto medaus
7 gramai sausų mielių (arba 21 g šviežių)
1 šaukštelis druskos (nubraukto arba mažiau)
pagal poreikį vandens
Pabarstymui:
pagal skonį sezamo sėklų
pagal skonį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti.
2.
Į dubenį pilti pieną, berti mieles, dėti 1.5 šaukšto medaus. Palikti trumpam pastovėti. Tuomet berti druską, pilti pusę kiaušinio plakinio (likusią dalį atidėti aptepimui), aliejų, išmaišyti. Palaipsniui įsijoti miltus ir minkyti apie 6 - 7 minutes tešlą. Miltų neperdauginkite, nes tešla turi būti minkšta, beveik nelimpanti prie rankų.
3.
Dubenėlį aptepti aliejumi, dėti tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti 1.5 valandos.
4.
Paruoštą tešlą padalinti į 6 lygias dalis, suformuoti kamuoliukus.
5.
Į kepimo formą sudėti paruoštus tešlos kamuoliukus, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti apie 30 minučių.
6.
Bandelių viduryje išspausti maždaug 3 - 3.5 cm skersmens skylutes.
7.
Į puodą pilti vandens tiek, kad apsemtų bandeles, dėti 2 šaukštus medaus ir užvirti.
8.
Bandelę dėti ant kiaurasamčio, panardinti į karštą vandenį su medumi ir palaikyti kelias sekundes. Tuomet dėti atgal į kepimo formą.
9.
Paruoštas bandeles aptepti atidėtu kiaušinio plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir aguonomis.
10.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 18 - 20 minučių iki kol gražiai apkeps.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital